Gravity (2013)


gravity 2013

 „Clear skies with a chance of satellite debris.”

Goana dupa Oscaruri neoficial a inceput inca de anul trecut, de la presupuneri pana la cuvinte bine argumentate pentru favoritii fiecaruia. Topurile de peste an, cu cele mai bune filme au fost care mai de care mai variate care in mod surprinzator n-au cuprins  multe din presupusele pelicule inscrise spre drumul gloriei. In cele din urme am inceput de-a recupera din favoritele la marele festival, primul ales fiind mult laudatul Gravity. Asteptarile au fost mari in dreptul efectelor speciale si a detaliilor tehnice, toate fiind pe buna dreptate de-o calitate neindoielnic superioara. Cadrele surprinse redau o imagine foarte clara, oarecum invidios ca n-am putut explora teritoriul cosmic intr-un cinema unde 3D-ul sa capate o alta forma.  Cat despre actorii o putem observa pe Sandra Bullock, personajul central atletic printre sateliti si incaperi in continua dezmembrare…pe cand George Clooney e cel care tine atmosfera pozitiva cu un comportament glumet si o atitudine optimista.

Un numar restrans de personaje care nu impiedica nicidecum o desfasurare plina de incidente si o actiune antrenanta intr-un mediu deloc prielnic omului. Gravitatia dupa cum ne sugereaza titlul, „planeaza” si apare rareori pentru a mentine o stabilitate in viata peronajelor. Ambientul prezentat are o frumusete sugerata prin imaginea la scala mare a Terrei cu un albastru ce te linisteste in paralel cu o liniste de mormant. Misiunea in afara gravitatiei pe una dintre orbitele satelitilor in afara Pamantului se desfasoara o misiune de salvare a unui aparat deteriorat, lucrurile ajung sa se inrautateasca transformand linistea echipajului intr-o lupta printre fiarele plutind in spatiu.

Daca de mult timp experienta cinematografica printr-un cosmos mai realist a cam lipsit, Gravity vine sa umple acest spatiu ramas gol, ce vei descoperi va fi un pas mai sus in lumea tehnologiei de-a filma si-un mediu 9nconjurat de tehnologie spatiala pe care n-ai multe sanse de-a o vedea asa de aproape. Cu siguranta vom asista la cateva nominalizari la Oscarul de ordin tehnic.

Gravity image

Alte pareri: Angela, Andrei,  Marian, Klausen, Andreea

Anunțuri

Un gând despre „Gravity (2013)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s