Top vizionari 2013


In cele din urma se incheie un an cu bune si cu rele, astfel se merita mentionarea unui top personal, chiar daca nu a fost unul dintre cei mai productivi anii in materie de vizionat si “scris” filme. Pentru ca am vizionat o multime de filme in afara anului de productie 2013, am sa mentionez si altele mai vechi si cateva seriale rasfoite intre timp.

Categoria usoara:

Am sa incep cu ce m-a incantat cel mai mult, fiind filmele din categoria “coming-age”… The Kings of Summer (2013) ajunge prima optiune din cinema-ul de categorie usoara. Printre altele am vizionat un asa zis percursor al acestui film, Stand by Me (1986) dar care nu cred ca poate concura cu “The Kings…”, totusi merita o vizionare.

c480x270_custom_968111099d17cf3b8d188feb480998bc_542724

Mud (2013), un film din aceiasi categorie ca primul mentionat…are in distributie pe unul dintre actorii preferati: Matthew McConaughey. O drama ce te va multumi cu un iz de umor ironic si o serie de peripetii din viata a doi pusti.

mud-poster

Ne despartim de categoria de sus si facem o trecere usoara la genul “teenage”…aici avem una dintre cele mai inteligente filme cu adolescenti...The Perks of Being a Wallflower (2012)

perks_of_being_a_wallflower_ver2

La filme cu povesti de dragoste ma opresc la doua alegeri: un Before Midnight (2013) ce inceheie un trio cinematografic fabulos plus o necunoscuta draguta in persoana filmului Stuck in Love (2013).

before_midnight

B00CJ03ZP6.01.LZZZZZZZ

Categoria semi-usoara:

The Hunger Games: Catching Fire (2013) e alegerea mea cand vine vorba de franciza de succes pe anul acesta…o partea a doua care-si exprima of-ul cu mult dramatism.

The-Hunger-Games-Catching-Fire-2013-1024x576

Prisoners (2013) se pare ca mi-a facut o surpriza la categoria thriller cu elemente de mister…chiar daca nu e un film de Oscar, dupa cum se preconiza…rezultatul a fost unul multumitor. Printre altele de mentionat ca a intrecut filme ca Trance (2013) si Side Effects (2013)

619291953_1388178332

Din actiune si SF am ales Star Trek Into Darkness (2013)

star_trek_into_darkness-HD

Categoria semi-grea:

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), un film western din clasicii cinematografiei, de vazut.

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

The Longest Day (1962), ramane castigator detasat ca film de razboi, mai ales ca anul acesta a fost seceta la aceasta categorie.

 

The-Longest-Day

 

 Man of Steel (2013), eroul preferat pe anul acesta, un reboot blockbuster de succes…

man of steel

Pozitia Copilului (2013), un film autohton cat se poate de graitor cu privire la societatea noastra.

Pozitia-copilului

Categoria grea:

In categoria grea o sa descoperiti cateva din serialele urmarite…incepand cu ultima nestemata: Peaky Blinders , un prim sezon senzational de pe meleagurile Angliei aniilor 20’…o serie BBC care-si lauda anti-eroi locali, ilustrati in raufacatori cu stil…toate prezentate cat se poate de artistic.

Peaky Blinders

Mai departe fratele mai mare a ce am prezentat mai sus, Boardwalk Empire si-a consumat anul acesta, sezonul al patrulea pe micile ecrane de la HBO. Un serial ce si-a pastrat acelasi stil inconfundabil, intrigi din lumea prohibitiei si “mici” secrete din istoria neagra si corupta americana.

boardwalk-empire-cover-650-430

Breaking Bad a ajuns dupa cinci sezoane la un sfarsit bine meritat, si de aceea merita o mentionare in cadrul serialelor “bad ass” din categoria grea.

breakingbadlarge

Din categoria “istorice” as mentiona faimosul Games of Thrones dar toate lumea l-a vizionat ori cel putin a auzit de el, nu acelasi lucru pot spune de seria Vikings.

vikings

Inchei cu o bila rosie pentru seria Walking Dead ce si-a revenit pe final de an din amorteala in care a cazut, “the walkers still alive” si ne-a oferit un jumatate de sezon 4 de perspectiva.

the-walking-dead-season-4-poster

Categoria funny:

Categorie castigata la animatie de Despicable Me 2 (2013) cu o serie de minioni geniali…

despicable-me-2

Iar la “ne-animatie” va prezint ceva mai putin cunoscut, o comedie franceza pe nume Safari (2009), cu iz de parodie vei rade in stil frantuzesc.

safari 2009

 

Va doresc un An Nou fericit plin de filme bune 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.