Comedia de weekend


Periodic anul acesta ne-am bucurat de lansarea unor comedii care merita cat de cat sa le mentionezi, scurt si la obiect:

We’re the Millers (2013)

were-the-millers-poster

“This is not a smidge of pot! You got me moving enough weed to kill Willie Nelson, man!”

Anul acesta mi se intareste parerea fata de tipul de comedie care se consuma si promoveaza in ultima perioada pe marele ecran. Glumele deocheate si pline de conotatie sexuala fiind pare pe placul celor din filmul We’re the Millers. Desigur ca aceasta comedie se salveaza prin unele situatii limita din cadrul scenariului unde umorul parca spontan mai spala din pacate. Un road movie mai aparte care isi consuma din viata prin lumea drogurilor invelita pe alocuri cu o comedie mai deocheata de familie imaginata. Restul se lasa in seama unui “drug dealer dad” (David Clark), “stripper mam” (Jenifer Aniston), “virgin son” (Kenny Rosmore) si “runaway sister” (Emma Roberts) care se aleg cu o calatorie plina de peripetii si poante pe masura numelor.

Nesurprinzator nota pe IMDb este una de 7.2, o “popularitate” dovedita in dreptul genului acesta de comedii care desigur pe alocuri mai poseda ceva inteligenta de-a vinde…

This Is the End (2013)

this-is-the-end-seth-rogen-poster “The Apocalypse is NIGH!”

This Is the End se pare ca se tine tare intre spectatori care i-a oferit o nota frumusica pe IMDb, un 7.1, care dezvaluie din puterea comediei gastii nebune. Aproape aceiasi care au jucat in Pineapple Express (2008), dar acelui trio  Seth Rogen, James Franco, Gary Cole i se adauga Jonah Hill, Michael Cera, Jay Baruchel si pe alocuri Ema Watson. Toti acestia se joaca pe ei insasi intr-o adevarata apocalipsa fierbinte. Fierbinte de la pucioasa si “marele foc” pe pamant unde toti acestia se refugiaza pentru a scapa de pedeapsa finala.

Umorul e din randul celui fara perdea care fasaie gaze usor inflamabile pentru fiecare situatie care se iveste. E vizionabil pentru 2-3 actori ce prin prestatia lor fac grupul mai comic, dealtfel se aseamana la multe capitole cu fostul Pineapple. Mai mult pare o productie filmata asa intre prieteni, ca o idee venita dupa ce Seth Rogen si ai sai au fumat prea multa iarba medicinala. Filmul e bun daca doresti sa-ti mai deschizi mintea gandirii americane in ce priveste gluma caruia nu ii lipseste un anume subinteles, ori o noua varianta a apocalipsei actoricesti.

Data viitoare The Internship si The Heat

Advertisements

One thought on “Comedia de weekend

  1. (Din pacate) We’re the Millers l-am vazut – are o singură gluma reusita, fara… legatura cu filmul (cea facuta lui Jennifer Aniston de colegii de platou). This Is the End e in „proiect”, in el fiind implicat si unul dintre preferatii mei, Simon Pegg.
    PS Nu te mai lua neaparat dupa „nota” de pe imdb (acolo voteaza multi neavizati), sunt multe site-uri de critica cinema care au cotatii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s