Beginners (2010)


beginners„And I can really see Anna’s eyes in 2003. Her ears. Her feet. This is what it looks like when she says, ‘I love you,’ in 2003. This is what it looks like when she cries. When she tells me there’s always a new empty room waiting for her. They used to make her feel free. Now they make her feel the opposite of free.”

Cu o pauza mare de la scris, revin cu un film pe care l-am pierdut pe drum de la Oscarurile din 2011. Beginners s-a remarcat pe atunci cu prestatia actorului Christopher Plummer care in cele din urma si-a adjudecat un Oscar care a parut mai mult pentru intreaga sa cariera decat pentru rolul jucat. Pot spune ca Ewan McGregor mi; s-a parut mult mai credibil in ceea ce a jucat si chiar daca stiu ca nu ar fi avut nici-o sansa la categoria cel mai bun actor. Prezenta feminina asigurata de Mélanie Laurent este foarte bine integrata in cadrul tipologiei personajelor, ajunge sa completeze un trio cu probleme de ordin personal. Filmul se remarca printr-un ritm lent mentinut de nuanta melancolica a povestii, un lucru de inteles atunci cand lucrurile isi schimba directia in asa fel incat sa te surprinda constant cu noile sensuri pe care protagonistul nostru ajunge sa le experimenteze. Trei personaje cu trei diferite probleme existentiale care sunt evidentiate foarte mult de dinamica firului narativ care ne poarta in interiorul convulsiilor personale.

La un moment dat acest film capata o nuanta de romantism care se confrunta cu probleme inca de la inceputuri, o directie afectata in cele din urma de starea sufleteasca bolnavicioasa a celor doi protagonisti. O radiografie in privinta relationarii, o posibilitate de-a observa de aproape in aproape evolutia a ceea ce inseamna relatie tata-fiu ori relatia de cuplu. In concluzie acest film scoate in evidenta o drama cu accente romantice intr-un stil melancolic, o desfasurare care arata ca si-o criza la varsta mijlocie.

beginners_

Anunțuri

2 gânduri despre „Beginners (2010)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s