De pe alte meleaguri cinefile (12)


the purge

Ca de fiecare data incep cu cel mai discutat film din blogosfera care de aceasta data este insusi revelatia box-office-ului american pe nume The Purge, despre care Delia relateaza: “Daca vorbim de mesaj, sigur, el exista si este foarte grav, desi diluat si amorfizat. Orbirea natiunilor sub impulsul unor concepte induse, sub mantia unor religii noi-delirante … o nebunie religios-ideatica colectiva … acesta e viitorul? Mda, poate fi si acesta un viitor, daca nu deschidem ochii in prezent! Datoria de cetateni americani, datoria de cetateni ai lumii contemporane reprezinta viitorul … mai bun sau cumplit.” ; Angela observa ca: “De la “Straw Dogs” repunem in joc violenta personajelor si inchisoarea la domiciliu, rupem putin si din nebunia specifica “Funny Games” si imbracam personajele cu mastile care speriau in “The Strangers”. Spuneam inainte de vizionare ca asemanarile sunt facute doar de o minte cinefila cu pretentii de atotstiutor. Acum confirm ca similaritatile exista si nu suprapun idei comune pentru o reactie satisfacatoare.” iar Andrei : “M-a amuzat teribil că în tot filmul, există un singur personaj negru (afro-american, sau cum vreți voi să-i ziceți, el tot negru e). Și după ce că e el singura pată de culoare din tot peisajul ăsta ideal cu SUA moderne și perfecte, mai are și un rol de victimă.”

PrintStefan  da de pamant cu siroposul Warm Bodies: “Pictorul care a scornit cartea ce sta la baza acestui film care risca a deveni o serie, a reusit sa inventeze cea mai gay versiune a unei povesti zu zombie, injectand atata sirop incat singura concluzie este aceea ca nu vreun virus a distrus civilizatia ci un simplu diabet. Tot marketing-ul care a insotit acest film este pur si simplu de cacat. Nu exista nici un fel de conditie open minded in ceea ce priveste acest film .”

medianeras

La Rontziki gasim Medianeras – Sidewalls : “Viaţa noastră se desfăşoară aproape în mod constant între pereţi. Oriunde ne uităm, avem în jur pereţi, indiferent că suntem înăuntru sau afară. Dar asocierea pe care o face filmul între stilul arhitectural haotic şi vieţile noastre fără sens nu se opreşte aici. Ne înconjurăm de pereţi, iar în interior construim adevărate ziduri.

Pierduţi între atâtea feluri de ziduri în marile oraşe…”

La sfarsit va las cu DMovieblog si un articol interesant de-al lui, lansat periodic.

La Piratul Cinefil gasiti:

The Wolf of Wall Street & Paranoia

Man of Steel (2013)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.