De pe alte meleaguri cinefile (11)


man of steel

Se pare ca saptamana trecuta in blogosfera la inaltime se afla Man of Steel unde Angela este multumita de “Zack Snyder regizor, Hans Zimmer responsabil de coloana sonora si Christopher Nolan contributie la scenariu. Se simte cate putin din fiecare. De la dramatismul general al povestii, la interesul pentru crearea unui personaj negativ responsabil de misiunea sa. De necontestat este faptul ca “Man of Steel” si-a gasit eroul in chipul lui Cavill si ca fanii gasesc putine reprosuri de adus.” iar pentru Ioana “Man of Steel sufera enorm de pe urma stradaniilor de a scoate din orice secunda un moment epic. Da, este actiune, da, este blockbuster, da stim pentru ce am venit in sala de cinema dar avem nevoie si de momente de respiro.
Avem efecte speciale la greu. Aspectul planetei Krypton aduce aminte de lumile din Star Wars si tehnologia din Prometheus. Scenele de lupta, confruntarile dintre personaje sunt filmate cu o mana tremuranda.” …. Andreea face o descriere oportuna  unde ” Superman nu face un transfer de putere, el nu resimte oboseala, nu vrea să se retragă împreună cu iubita pe o terasă, undeva în Franța. Personajul este același, doar că a suferit modificări de imagine ce l-au transformat într-o variantă modernă, fără limite, dar, ciudat lucru!, cu o moralitate intactă (realizatorii merită felicitări, chiar dacă existența în realitate a unui asemenea personaj este imposibilă). Dacă până acum, eroii se făceau vinovați măcar de minuscule delicte, eroul nostru rămâne un veritabil și impecabil gentleman, inocent și neînțeles precum un adolescent.” iar Marian descopera un “Man of Steel vine cu un Superman diferit, măcinat de faptul că nu știe cine este, de unde vine, de ce este asa. Avem deci un erou ferit de ochii lumii, unul care încă nu s-a expus și nu a arătat lumii ceea ce poate. Confruntarea cu Zod îl expune, îl testează, îl împinge până la limite, ca spre final să ne arate o față nemaivăzută.”

Cinefilul de serviciu vizioneaza unul dintre cele mai recente filmethe place beyond the pines poster ale lui Gosling si concluzioneaza: “Derek Cianfrance dovedește încă o dată că se pricepe excelent să-și pună actorii în evidență și știe cum și când să scoată în relief gesturile și mimica personajelor încât să le simți toate trăirile interioare și să nu rămâi indiferent…o dramă foarte bună, ambițioasă, complexă, susținută excelent de actori și regie, în care nici măcar un element nu este pus la voia întâmplării.” iar la Mono “Rolul filmului nu e sa ne puna pe ghicit. Nu e film-mister. E o drama excelent construita despre cum trecutul o sa ne bantuiasca intotdeauna, mai ales cand stim ca am gresit. Chiar si daca e ceva facut recent si minor, nu la fel cu ce se intampla in acest film, ne reamintim de greseala pana putem sa o modificam, macar superficial, pentru linistea noastra interioara.”

Ship of TheseusVictor face o radiografie castigatorului lui la TIFF: ”  Avem de a face cu un film care începe cu textul unei anecdote antice despre corabia lui Tezeu…Se pune în discuție chiar legitimitatea pe care cinema-ul o are pentru a explora subiecte filosofice, cerebrale. Pentru a ne convinge, regizorul construiește un film viu, dinamic, filmat în digital, care îi permite să se înghesuie pe aleile din mahalalele din Mumbai sau să schimbe aspect ratio pentru a lărgi perspectiva personajului principal în finalul primei povești.”

La Piratul Cinefil gasiti:

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Un prophète (2009)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s