The Perks of Being a Wallflower (2012)


Dupa o scurta pauza de la scrisul periodic pe blog datorita repatrierii pe taramul natal m-am gandit sa va recomand o comedie inteligenta din randul adolescentilor:

The Perks of Being a Wallflower (2012)

The Perks of Being a Wallflower pot spune ca a fost un film ascuns de ochii lumi la data lansarii in 2012 si astfel a ajuns sa treaca neobservat de audienta cinefila eu descoperindu-l prin arhiva Angelei de ceva timp. Printre obisnuitele “teenage movies” ce au in prim plan scenarii simplist de idioate se strecoara acest film care demonstreaza ca aceasta categorie a cinematografiei m-ai are putere sa straluceasca.

Elementele acestui de tip de productie sunt vizibile inca de la baza scenariului unde poveste se sprijina pe intrarea unui tanar la liceu (highschool-ul de speriat ) pana la peripetiile acestuia si noii prieteni care-si face. O alta caracteristica este ceea a petrecerilor care inevitabil fac parte din peisajul filmului si completeaza pozitiv imaginea acestuia, fiind un element ce nu-si depaseste din atribute si nu exagereaza prin expunere. Mai departe elementul ce tine de starea sentimentala a protagonistilor e bine folosit pentru a reda starile prin care trec adolescenti si de-a arata compartamentele in caz de prietenie si iubire.

Trecand la nivel de distributie o descoperim pe Emma Watson in afara ariei obisnuite de interpretare, ce mi se pare ca a fost un antrenament bun inainte de The Bling Ring, un film care nu l-am vazut dar in care nu cred ca a depasit cu mult indemanarea din The Perks of Being a Wallflower de-a juca un adolescent mai atipic…curios cat de sarita de pe fix va fi la This Is the End. O alta surpriza placuta a fost chiar actorul din rolul principal, pe nume  Logan Lerman, ce s-a intrecut pe sine si-a oferit un personaj cat se poate de credibil in probemele adolescentei sale.

Per total un film indeajuns de inteligent nu de-a reinventa acest tip de film ci de-ai da o forma care sa atraga atentia prin desfasurarea actiunii si inteligenta scenariului.

emma watson and

8 thoughts on “The Perks of Being a Wallflower (2012)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.