De pe alte meleaguri cinefile (10)


epic 2013 La editia zece a acestui tip de articol o sa va prezint unul dintre cele mai discutate filme in aceasta saptamana incepand cu Angela: ” “Epic” a reusit sa ma transporte intr-un alt taram…La o poveste clasica despre magie, forta binelui, taramuri fermecate si cateva rasete…Avem tandreturi, relatii familiale, lupte basmice dintre bine si rau si nelipsite personaje secundare care intretin cu multa voiosie o atmosfera demna de stand-up comedy. ”  iar Ioana ne zice ca: “Epic ofera spectatorilor un univers colorat, o luma in miniatura asupra careia planeaza pericolul distrugerii de catre o legiune de creaturi foarte neprietenoase. Farmecul acestui proiect se datoreaza atat graficii cat si actorilor ce si-au imprumutat vocile personajelor minuscule.”
Victor face un adevarat tur in forta la TIFF: “Am trecut de jumătatea festivalului – s-auTIFF 2013 instalat un pic de oboseală, o grămadă de ploaie și au apărut muuuulte alte lucruri pe care trebuie să le fac în afara festivalului. Poate am să apuc în zilele următoare să scriu câteva cuvinte despre cine-concertul „Pământ” – DhakaBrakha sau despre primirea entuziasmantă a celui mai recent film al lui Sebastian Lelio, dar nu contați pe asta. Să vedem, în schimb, ce s-a mai întâmplat în competiția oficială. “
Much ado about nothing
Marian ne atrage in cursa cu un film interesant ce a rulat la TIFF: “Înainte de a regia The Avengers, Joss Whedon a filmat în doar 12 zile Much ado about nothing, o adaptare modernă a piesei scrisă de William Shakespeare. Folosind textul original, actori împrumutați de prin seriale și cadre alb negru, Joss pune în scenă una din cele mai bune adaptări a unei comedii scrisă de celebrul dramaturg englez.”
Pe final va las cu un inceput de campanie marca Cinefilului de serviciu ce strange articole cu “10 filme favorite”, plus un articol special cu mici insertii cinematografice de-a intelege generatia noastra exclusiv pe blogul lui Andreea.
Advertisements

2 thoughts on “De pe alte meleaguri cinefile (10)

  1. Right to Die. Fiecare sezon MoH si-a propus sa promoveze un debutant. In primul sezon a fost Lucky McKee (episodul cu lesbienele si gandacii). In sezonul asta e Rob Schmidt (Wrong Turn, Alphabet Killer) cu o poveste horror destul de traditionalista (comparativ cu restul serialului). Un dentist sufera un accident de masina care ii baga nevasta in spital definitiv si irevocabil, in coma, mutilata si cu arsuri beyond reasonable (un nou exces al echipei de efecte speciale). Dentistu are si o amanta creatza, desi nu stiu la ce-i trebuia, ca nevasta lui fusese o superbunoaca horny. Din pacate tot horny a ramas si dupa accident, in sensu ca trupu ei ars si mutilat il bantuie pe dentistu nostru si il obliga la partide de sex de o gretzoshenie erotica comparabila cu cele din episodul Jennifer. Deci e o poveste d-aia cu sex cu fantome in care singura surpriza e aparitzia actorului Corbin Bernsen, eroul seriei horror The Dentist. Cum si filmul asta e cu un dentist, banuiesc ca l-au bagat pe Bernsen ca pe un winkwink adresat exegetzilor ca mine.

  2. Right to Die. Fiecare sezon MoH si-a propus sa promoveze un debutant. In primul sezon a fost Lucky McKee (episodul cu lesbienele si gandacii). In sezonul asta e Rob Schmidt (Wrong Turn, Alphabet Killer) cu o poveste horror destul de traditionalista (comparativ cu restul serialului). Un dentist sufera un accident de masina care ii baga nevasta in spital definitiv si irevocabil, in coma, mutilata si cu arsuri beyond reasonable (un nou exces al echipei de efecte speciale). Dentistu are si o amanta creatza, desi nu stiu la ce-i trebuia, ca nevasta lui fusese o superbunoaca horny. Din pacate tot horny a ramas si dupa accident, in sensu ca trupu ei ars si mutilat il bantuie pe dentistu nostru si il obliga la partide de sex de o gretzoshenie erotica comparabila cu cele din episodul Jennifer. Deci e o poveste d-aia cu sex cu fantome in care singura surpriza e aparitzia actorului Corbin Bernsen, eroul seriei horror The Dentist. Cum si filmul asta e cu un dentist, banuiesc ca l-au bagat pe Bernsen ca pe un winkwink adresat exegetzilor ca mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s