De pe alte meleaguri cinefile (9)


hangover 3 bradley cooper Pentru inceput cu parere de rau aflu ca partea a treia din Hangover a facut-o lata din nou dar Angela imi da speranta prin ceea ce ne povesteste: “Mustacim putin la unele scene, ne declaram nemultumirea partiala pentru cateva momente, dar nu putem nega ca la acest film se rade…De vazut pentru ca ai inteles rostul primei mahmureli si vrei sa stergi urmele celei de-a doua.” pe cand Andrei nu pare incantat: “Și că tot veni vorba de mahmureală, am impresia că regizorul și scenaristul Todd Phillips a fost beat când a făcut acest film. Poate încă nu-și revenise după mega petrecerea din Project X. De ce spun asta? Pentru că doar la sfârșitul filmului dă semne că s-ar fi trezit și ar fi puțin mahmur. A făcut un film cu prea multă acțiune și prea puțină mahmureală. E un fel mica mahmureală.”

Clara ne povesteste despre un film vazut recent de mine: “Another Year is a humaneanother_year drama about the way we choose to grow old in our senior times- by gracefully embracing old age or ridiculously avoiding to accept decrepitude. Mike Leigh invites us to take a warm, close look at a nice married couple, the relationship between the two spouses and the way they relate to the rest of the world.”

Hemingway&Gellhorn

Adrian imi reaminteste de un film care l-am ratat: “Filmul este extrem de lung, dar şi așa nu se exagerează cu scenele prelungite, care nu oferă nimic spectaculos sau interesant. Nu cred că se putea altfel, pentru că viața cuplului Hemingway&Gellhorn nu poate fi rezumat la un film de o oră şi jumătate. Pe tot parcursul filmului se folosesc imagini de arhivă, menite să aducă în atenția vizionarului evenimentele din acea vreme, exact cum au fost ele, fără alte înflorituri contemporane.”

zambeziaCinefilul de serviciu recomanda celor mici animatia Zambezia: “Sunt animaţii care se adresează exclusiv celor mari, sunt animaţii care împacă toate vârstele şi sunt animaţii care se adresează mai mult celor mici. Zambezia, fără doar şi poate, intră în a 3-a categorie… o aventură animată păsărească dedicată doar celor mici, unde vor descoperi alături de șoimul Kai, ce înseamnă curajul, prietenia, dar și puterea unei comunități unite.”

Like Someone in Love

Marian ne scrie de la TIFF: “Like Someone in love pătrunde in intimitatea unei vieții japoneze care nu e exact cum se prezintă. Stilul de filmare spune acest lucru, deseori camera de filmat fiind plasată în interiorul mașinii, în restaurant sau in interiorul apartamentului, obturând astfel formarea unei imagini de ansamblu. În acest film destul de static, tensiunea se acumulează treptat și spre final dă în clocot cu o scenă care-mi aduce aminte de Cache –ul lui M.Haneke.”

La Piratul Cinefil in aceasta saptamana:

This Is England

Czlowiek z Zelaza (1981)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s