Secondhand Lions


“Sometimes the things that may or may not be true are the things a man needs to believe in the most. That people are basically good; that honor, courage, and virtue mean everything; that power and money, money and power mean nothing; that good always triumphs over evil; and I want you to remember this, that love… true love never dies. You remember that, boy. You remember that. Doesn’t matter if it’s true or not. You see, a man should believe in those things, because those are the things worth believing in.”

Secondhand-Lions

Secondhand Lions e un film care mi-a oferit una dintre cele mai placute surprize din ultima vreme prin simplitatea si dorinta de-a povesti. E chiar interesant de ce un film asa de bun se pare ca nu s-a bucurat de popularitate la vremea lui, mai ales ca are multe din caracteristicile filmului “The Bucket List” (2007) minus artificii. Dar filmul nostru din 2003 unde Jack Nicholson si Morgan Freeman sunt inlocuiti de carismaticii Michael Caine si Robert Duvall plus Haley Joel Osment (drept invatacel), ne descopera o lume a maturitatii privita prin ochii unui baietas.

Un film de aventuri datorita felului de-a povesti, o dovada ca eroii copilariei sunt cei apropiati noua, care-si povestesc peripetiile de-o viata, o reamintire de vremurile cand erai fascinat de-o poveste buna. Vizionand acest film e o buna modalitate de-a rade si uneori de-a te intrista, dar cel mai mult de-a trage invataminte dintr-o istorisire plina de emotie si un umor placut.

Secondhand-Lions 2003

Dupa o viata aventuroasa si plina de evenimente cei doi unchi nu-si menajeaza timpul si traiesc ca pe vremuri, la fel de dornici de-a fi activi si plini de viata. Doi moracanosi care nu-si suporta rudele pe motive bine intemeiate dar care se aleg cu un nepot, un adevarat trio barbatesc care va arata cum se petrece timpul la pensionare plus cum se face o instructie de “inceput de drum”. Cei trei actori stiu cum sa se faca placuti si sa mentina tempo-ul actiunii, niste interpretari perfect mulate pe un scenariu simplu dar plin de sens.

Acestea fiind spuse, dupa cum vedeti la adresa acestei productii am numai cuvinte de lauda, astfel va indemn sa vizionati cat mai curand aceasta sincera bucata de film…pe aceasta cale va urez un Paste Fericit!!!

Secondhand-Lions 1

3 thoughts on “Secondhand Lions

  1. Am foarte multe filme in asteptare acum, dar este posibil sa-l bag pe acesta in fata, mai ales ca Michael Caine este unul dintre actorii mei preferati:D

    1. ti-l recomand ca prioritate…un reper care am uitat sa-l amintesc ar fi nota de 7.4 pe IMDb…intre timp si eu am mai pus un actor pe lista preferatilor (Robert Duvall)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.