Zero Dark Thirty


Zero-Dark-Thirty

 “I’m going to smoke everyone involved in this op and then I’m going to kill bin Laden.”

La prima vedere “the lady” Kathryn Bigelow , dupa succesul rasunator pe nume The Hurt Locker, se pare ca ii place sa se joace de-a militaria prin intermediul terorismului. Un inceput bine ales, victemele atentatelor teroriste se aud pe fundalul unei imagini inexistente. In strigate de ajutorare si metode de torturare incepe misiunea de-a dobora unul dintre pilonii terorismului mondial.

Mi se pare ca anul acesta Oscarurile au mustit de-a binelea a heavy patriotism incepand de la marele Lincoln pana la misiunea de salvare gen CIA din filmul Argo, ZDT ajungand sa inchida lista cu un alt eveniment din istoria SUA. 3 filme clar favorite pe bataia la statueta unde Argo sigur le va da le-a dat peste nas dupa ce isi va adjudeca marele premiu.

Cum la genul de filme cu agenti secreti si niscaiva armata te astepti la ceva exploziv. Regizoarea noastra construieste drumul spre teroristul numarul unu prin vanare, tortura, munca de birou si cateva artificii pe post de atentate, finalizate de-o infiltrare asa zisa dupa “miezul noptii”. Cu toate acestea cronologia evenimentelor te tin cat de cat concentrat in jurul actiunii si iti face un scurt rezumat a unei misiuni indeplinite care pare dezlipita din realitate. Daca vreti sa vedeti o vanatoare de soareci unde moare unul dintre mari sobolani ai terorismului vi-l recomand…

zero dark thirty

Advertisements

2 thoughts on “Zero Dark Thirty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s