Boardwalk Empire-sezonul I


boardwalk

Cautam dupa seriale celebre si desigur am ales in primul rand The Walking Dead. Dupa ce l-am devorat episod cu episod am purces la Broadwalk Empire care m-a bucurat cand am aflat ca prohibitia e una dintre temele principale. Lawless fiind filmul vinovat care mi-a dat pasiunea fata de aceasta “perioada neagra” din istoria americanilor. De precizat ca acest serial debuteaza o data cu prima zi de abstinenta de la fructul interzis in  “The World’s Playground” ori “liquor land”, unde afacerile abia asteapta sa inceapa.

Pot spune ca episoadele din acest prim sezon vizionat creioneaza cat se poate de bine o societate cu tarele ei. O perioada istorica ce is avea exagerarile sale, unde toti au dezvaluite parti negative ori vicii necontrolate. Un serial ce are flerul de-a fi tragic, sa-ti prezinte un contrast izbitor intre sentimente de toate culorile. Un serial ce nu se fereste sa fie violent, nu se da la o parte de la duritate, nu e deloc inhibat iar aproape fiecare episod nu e lipsit de nuditate.

Jimmy-Darmody

Fiind o adevarata cronologie a erei prohibitiei, fiecare moment istoric cat de cat important este introdus pe scene: de la Ku Klux Klan (“al doilea val”) la atacurile mafiote, dreptul de-a vota a femeilor ori scene cu cinematografia la inceput de drum (unul dintre personaje vizionand Doktor Jekyll i pan Hyde [1920] ); chiar si scene de lecturare a unor carti lansate contemporan acelei perioade care dau subtile conexiuni cu povestea serialului plus o inteligenta strecurare a unei poze reale; cat priveste marele eveniment: alegerea Harding presedinte are rezervata propria poveste.

Poveste inspirata din istorie desigur ca are parte de personaje reale interpretate intr-un mod excelent de actori ca:  Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Michael Pitt (mai multi in poza de jos)… o serie de personaje ce scot la suprafata o lume a criminalitati si coruptiei la nivel inalt, un univers al ilegalitatilor in vremuri de retriste…un prim sezon dintr-un serial greu de digerat…

BOARDWALK-EMPIRE

One thought on “Boardwalk Empire-sezonul I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s