Persuasion


51-+Jm4n1cL

Nu sunt un fin cunoscator al acestui univers al filmelor de epoca, aici ar trebui sa cer informatii iubitei mele ori din cate stiu colegei de blogosfera Angela. Dar din cand in cand mai interferez in aceasta zona dupa cum s-a intamplat cu filmul respectiv. Primele observatii ar fi ca perioada istorica prezenta in cadrul filmului este bine redata de atmosfera, decorul si tabieturile personajelor noastre, desigur completate de imbracamintea bine integrata din acele timpuri.

O descriere a societatii engleze prin intermediul unei povesti de dragoste ce isi retraieste momentele intr-un mod inocent. Un film ce se desfasoara lent dar intr-un mod delicat unde manierele  si felul de-a relationa poate fi descris de-o societate civilizata unde anii de liniste si bunastare au dat acest rezultat. Am observat ca aceasta adaptare cinematografica are parte de un umor fin, greu sesizabil, mai ales datorita atmosferei ce are usoara tendinta de-a fi zambitoare.

Un climat ce inspira siguranta, o atmosfera de epoca ce permite sa privim fine detalii din culisele unei frumoase istorisiri de dragoste. Nu cred ca am mai vazut asa o desfasurare (cinematografica) lenta a evenimentelor pentru o eventuala apropiere, un traseu cu obstacole unde rabdarea si asteptarea sunt ingrediente importante pentru a ajunge la un rezultat. Per total veti avea de-a face cu un fin simt al observatiei corelat cu o frumoasa descriere a epocii respective.

Persuasion-1995

Advertisement

3 thoughts on “Persuasion

  1. Ia te uita, ecranizarea aceasta nu am reusit sa o vizionez! Eu am vazut ecranizarea din 2007, cu Sally Hawkins in rolul principal! Filmul chiar m-a dezamagit tinand cont ca abia terminasem de citit cartea si aveam o alta imagine in capul meu, mult mai placuta, mai romantica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.