Rebelle


rebelle 2012

Fiindca Oscarurile nu se rezuma doar la piata cinematografica americana, am luat la vizionare un film nominalizat la cel mai bun film strain. Dupa cum stim, din pacate sau nu, Dupa Dealuri n-a supravietuit testului de anduranta murind eroic printre primele noua proiecte cinematografice. Trecand la Rebelle (War Witch), un film de origine canadiana filmat pe plaiuri congoleze…ne spune o poveste pe care parca am mai vazut-o fugitiv in multe randuri, cum ar fi povestea copilului din Blood Diamond.

Dar de aceasta data cu o focalizare mult mai puternica pe acesti copii soldati, de la rapirea din comunitatile satesti pana la devenirea unor adevarati  luptatori-rebeli. De la scurte batalii de focuri razlete se ajunge la o poveste care nu credeam ca o sa o descopar in cadrul acestui film. Filmul ilustreaza perfect brusca schimbare ce intervine la nivelul acestor copii, o maturizare facuta cu bestialitate, un viitor sumbru a tinerilor din aceste regiuni. Razboiul civil specific tarilor din lumea a treia pe langa conditiile climatice face din aceasta parte a globului un loc imposibil de trait. O realitate dureroasa de care nu suntem constienti doar atunci cand mai vizionam documentare ori filme cu imagini deloc usor de privit.

Ni se infatiseaza in detaliu cum doi tineri se gasesc in ciuda situatii improbabile de-a mai trai intr-un mediu normal. O iubire ce a inflorit intr-un desert al dragostei unde clipele de aparenta fericire sunt aproape inexistente.  Un film dur ce sigur ajunge sa te sensibilizeze si sa-ti starneasca sentimente de mila dupa care sa-ti vezi de drum in lumea sigurantei. Chiar daca nu exista nici-o sansa sa castige la Oscarurile de anul acesta, il recomand celor care mai vizioneaza genul acesta de pelicule.

rebelle

Advertisement

5 thoughts on “Rebelle

    1. sigur ca filmele despre aceasta parte a lumii cam trateaza acelasi subiect in mare parte ca sa atraga atentia…dar in legatura cu mungiu si filmul sau m-am propus sa nu-l vad :)…am un pitic pe creier s-au mai multi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.