Paranorman “Vs.” Frankenweenie


paranorman2012-poster-wide

Daca anul trecut am avut la Oscaruri un gen de animatii clasice, anul acesta se pare ca partea intunecata a acestei lumi a iesit la suprafata. Intr-un mod creepy, bine facut, personaje celebre iau viata in cadrul a doua experimente animate venite din doua parti diferite: Frankenweenie din partea lui Tim Burton respectiv Paranorman regizat de  Chris Butler ce a avut cateva legaturi cu Burton (Corpse Bride).

Amandoua proiecte sunt un experiment animat de-a vedea lumea mortilor intr-o modalitate funny-creepy. Majoritatea personajelor din aceste 2 animatii au nume ce rezoneaza cu celebrele filme de unde se inspira in mod inteligent. Mai exact scene din filme clasice sunt transpuse la modul ideal. Diferenta e ca in Frankweenie gasesti mai multe lucruri ce te “ingrozesc” la un moment dat. In schimb la Paranorman multe glume subtile, reprezentand in mare parte obisnuinta fiecaruia cu horror-ul. Pe Burton si animatia lui il gasesc mult mai scary cu o intentie de-a crea o atmosfera prielnica fricii, cu multe trimiterii inteligente la monstri sacri ca: Frankenstein, Godzilla, Dracula, The Mummy. Pe cand Paranorman se foloseste de zombie, paranormal plus vrajitoarea cea rea pentru a amuza audienta.

Alb-negrul aproape sobru poate deveni o alternativa la coloristica evidenta, diferente ce iti da adevarte alternative la vizionare. Inclin spre vizionare baiatului “Paranorman” care pare mult mai viu pe ecran dar nicidecum nu va zic sa ratati celalalt protagonist…mai ales ca aceste 2 versiuni de animatie au o nota indentica pe IMDb, un 7 nevatamat. P.S. pentru mine e o necunoscuta cine va merge cu trofeul acasa… tind sa “votez” Brave dar n-am vizionat inca Wreck it Ralph.

Frankenweenie-poster

Advertisements

2 thoughts on “Paranorman “Vs.” Frankenweenie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s