Shame


shame-poster “We’re not bad people. We just come from a bad place.”

Filmul debuteaza cu un nudism dus la extrem, o obsesie sexuala sustinuta de un sunet apasator, un ticait subtil ce mentine ritmul traseului monoton din viata intima a protagonistului. Frustrarile se aduna pana cand totul explodeaza in subcostient, sub o asemenea presiune mare actiunile personajului ies din normalitate. Michael Fassbender face un rol complex cu ajutorul unui personaj in continuu conflict cu sinele, o lupta interioara ce deschide vechi rani ale propriei existente.

Tot acest vuiet e completat de un sunet ce completeaza perfect imaginea avand ca punct culminant pe Carey Mulligan ce se remarca prin interpretarea melodioasa a piesei New York, New York . O voce frumoasa incat prin linia melodica iti da o larga gama de emotii de la o tristete adanc inradacinata la o explorare a frumusetii interioare; te tintuieste si te face sa te minunezi de aceasta superba aparitie feminina.

La modul cel mai simplu, Shame explicat ar veni: o “familie” disfunctionala,  fratele in prim plan dezvolta o obsesie sexuala iar sora in plan secundar traieste depresiv. La modul cum este expus pare a fi o incursiune intr-o lume ascunsa in intimitatea personajului, o redare fara perdea, un pas spre depresie, o privire aruncata asupra laturii umane de natura obsesiv-sexuala…un film pe care-l recomand doar cinefililor impatimiti 😀

shame1

Alte pareri: Adriana,  Marian, Jovi, Adina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.