Dormi Trezeste-te


dormi trezeste-te

Pentru prima data primesc si eu un “proiect” de film pentru o vizionare si astfel nu ma las pana cand nu spun si eu 2-3 cuvinte pe langa Maria (Film Arta Cultura) si Lucian (Marele Ecran). Filmul “Dormi Trezestete” e un film/short independent realizat de Andrei Stefanescu ma gandesc ca pe propria “piele”. Sincer e prima data cand aud de film independent pe meleagurile noastre, nici nu imi puteam imagina cum ar putea ar arata un asemenea film. In cele din urma am aflat cum s-ar prezenta genul acesta de filme, daca abia se mai finanteaza cinematografia consacrata nu mai indraznesc sa ma gandesc la proiecte independente.

Deci la noi independent poate fi descris prin ceva aparatura mai sotisficata, exercitiu de imaginatie printr-un scenariu propriu, doritori si doritoare de-a deveni viitori stari/starlete plus o dorinta de-a trage cateva cadre. Ce am descoperit la aceasta filmare de aproximativ o ora a fost o tema care exploreaza o particica din vietile unor persoane mai aparte, care seamana mai mult cu o invadare a intimitatii acestora. Se evita normalitatea prin tratarea unei aparente starii depresive iar un eventual contact fizic ar servi drept alinare a misterioasei suferinte din sufletul protagonistei.

Monologul si dialogul duc inspre tendinte obscure unde nevoile primare devin un subiect de discutie bolnav care sfarseste cu un final erotico-tragic. Stilul de filmare se apropie extrem de mult de realitate, cadrele prelungi par a surprinde agonie, durere, nepasare fata de gandurile rele dar care scot in evidenta conditia umana mizera. O serie de replici taioase vorbite in mod mizer  ce scot la suprafata o lume a intimitatii umane bolnave din zilele noastre. De aceea nu-mi place aceasta abordare ce iti inspira sentimente deloc placute dintr-o lume pierduta moral. O continuare a acestui film poate fi prin intermediul pornografiei care tacut duce la violenta in mintea personajelor reusind sa trezeasca instincte animalice adormite de vocea ratiunii…

Advertisements

3 thoughts on “Dormi Trezeste-te

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s