De rouille et d’os


De rouille et d'os

Un alt film de Cannes se perinda la mine pe blog, de aceasta data fiind vorba despre De rouille et d’os (Rust and Bone) care pune la mare incercare dragostea in vremuri grele. Am pastrat titlul original pentru ca asa l-a numit tatal sau, regizorul Jacques Audiard, un alt nume e cum nu i-ai mai recunoaste plodul. Un regizor caruia ar trebui sa-i mai vizionez cel putin o opera (Un prophète) care mi-a scapat printre degete de prin 2009 cand a fost lansat.

Fiind un film independent si dupa cum eu nu umblu la festivaluri gen Cannes, l-am vizionat in coltul meu de lume. Sincer nu regizorul, nici prealabila recunoastere oficiala m-a facut sa vizionez acest film ci actrita Marion Cotillard care se pare s-a bucurat de-o prestatie actoriceasca demna de laudat.

Un film de pe batranul continent va fi intotdeauna cu un alt simt al realitatii, va dori sa abordeze in alt fel o poveste de viata fara prea multe indulciri pe parcursul relatarii. La fel apare si frantuzul nostru film, care ne vorbeste in limba sa de bastina despre o puternica experienta de viata unde iubirea capata alte forme. Insensibilitatea masculina isi gaseste exponentul intr-un luptator aflat la marginea societatii ce isi castiga existenta in mod obscur…pe cand sensibilitatea feminina e intruchipata de-o supravietuitoarea unui accident teribil.

marion cotillard rust and bone

Un film despre o relatie oarecum bolnava, o relationare de tipul intrajutorarii unde fiecare isi satisface nevoile primare. Descrisa aceasta poveste ar avea mai multe nuante sentimentale: tristetea e indulcita de-un optimism al puterii de-a lupta cu viata, senzualitatea iubirii trupesti greu sa o uiti, speranta isi gasesste refugiul intr-un final echitabil. Per total pot spune ca regizorul a incercat sa ne arate ca viata nu se poarta intotdeauna frumos cu noi dar ca de fiecare data ne da sansa de a o lua de la inceput…asa ca o explicatie simplista.

rust_film-still

Alte pareri: Anca, Corina

Advertisements

4 thoughts on “De rouille et d’os

  1. prietene, tipa asta e actriță. mai cred că regizorii francezi au cea mai șmecheră școală de film și ne batem capul cu desenele americanilor, cu burtoni și nolani de SF. citeam de pe sub25.ro si toti oameni care stiau filme de acolo se legau de industria franceza. de ce? ai scoala de film. si altcvea. francezii platesc pt filme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s