Twilight-sfarsitul unui fenomen?


twilight-saga-twilight-series-

În  ultima decadă, industria cinematografiei a cunoscut un adevărat boom atât economic cât şi artistic. Principalul factor fiind cererea tot mai mare din partea unui public consumator satisfăcut doar printr-o cantitate imensă de filme. Astfel celebrelor francize din toate timpurile (seria James Bond, Star Wars) li s-au adăugat treptat alte politici de-a atrage spectatorul. Cea mai spectuloasă şi mai profitabilă franciză de acest gen o găsim in seria Harry Potter care conduce detasat la capitolul cel mai mari încasări din istoria cinematografului, având numai puţin de 7,7 miliarde $ câstig.

La scurt timp de la sfârşitul epocii vrăjitorilor s-a stins şi una dintre cele mai urmărite povestii de dragoste pentru adolescenti, daca pot spune asa. Fiind vorba dupa cum bine stiţi de seria filmelor dupa cărţile scriitoarei Stephenie Meyer, seria Twilight cu imposibila poveste de dragoste între un vampir si o frumoasă pământeancă. Foarte uşor putem afirma că am avut de-a face cu un adevărat fenomen unde rândurile unor cărţi adaptate pe marele ecran a coincis cu o poveste de dragoste între spectator şi lumea ficţională a filmului.

Atunci încep să mă gândesc că o dată ce această iubire imposibilă va înceta, fani/fanele cu ochii în lacrimi vor căuta să-şi aline suferinţa într-o noua direcţie ? Eu cred că da, cei “disperaţi” deja caută în viitoarele proiecte cinematografice, noul Twilight (nu uitaţi sa atribuiţi o ironie celor spuse). Din câte stiu au la indemână cel puţin un film interesant pe nume “Warm Bodies”, unde un jumătate-zombie se îndrăgosteste de o fiinţă umană normală. Deşi, dacă nu pare la fel de cool ca un vampir, eu le zic să se mulţumească şi cu atâta, cel puţin indrăgostiţilor ăstora le mai bate inima din când în când.

O altă “alinare” la îndemână ar fi recentul film lansat la începutul acestui an, primul “episod” Hunger Games dovedind un adevărat potenţial de-a deveni o franciză iubită de popor dar si de mica masa a criticilor. Stiu că acest cadru post-apocaliptic nu prea surâde nimănui, dar cei responsabili de acest nou proiect redă ideal o posibilă poveste romanţată.

Chiar dacă seria Twilight ne-a insultat in nenumărate rânduri inteligenta, in mod surprinzator am ajuns sa fiu martor la finalul epic in două acte (nu ma întrebaţi cum). Pot spune că actul doi reprezentat de The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part 2 a avut parte de “câteva” (una) sclipiri neasteptat de inteligente dar şi de binecunoscutele scăpări (multe) clişeice.

Stiu că sfârsitul acestui fenomen pe nume Twilight ar fi tebuit “tratat” de un nostalgic nu de un hater…să-mi fie cu iertare “blasfemiile”.

Twilight-twilight-series

2 thoughts on “Twilight-sfarsitul unui fenomen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.