Filmul de 1 decembrie


1 decembrie Pentru ca Piratului Cinefil ii curge prin vene sange de roman si se tine iubitor de patrie, e de neinduplecat sa nu raspunda la o leapsa cinefila de acest gen, lansata de cei de la Filme si Carti.  

Dupa Dealuri-ofensatorul  Leapsa pe care o incep mai controversat, in prim plan cu filmul Dupa Dealuri pe care m-am hotarat sa nu-l vad, nu ma intereseaza cat de artistic si cat de apreciat ii. Daca ajunge sa trateze un scandal media mai recent si sa puna catusi de putin in umbra o institutie, ii spun fara regrete sa bata la alte usi…

m

Portretul luptatorului la tinerete-luptatorul

Vorbele lui Ion Gavrila Ogoranu descrie perfect unul dintre mesajele filmului: “In lupta in munti am fost doar raniti, dar omorati nici unul.Ucisi am fost doar cand am fost vanduti.O spun cu durere: vanzarea de frate e o boala nationala, care, daca nu vom reusi sa ne vindecam, ne va ucide pe toti.Nu ne-am facut iluzii ca ni se vor alatura multi oameni. Unii n-au venit de frica. Si ei trebuie intelesi. Pe altii nu-i intereseaza decat propriul interes.Regimurile se schimba, profitori nu.”

portretul luptatorului la tinerete

Hartia va fi albastra-eroicul

Unul dintre punctele de cotitura din istoria noastra nationala, celebra revolutie din 1989 capata contur prin filmul Hartia va fi albastra. Lupte aprige ce dezvaluie momente din eroismul romanului iubitor de patrie.

hartia_va_fi_albastra

Filantropica-comicul

Unul dintre cele mai inteligente filme romanesti, care iti ofera din comicul si siretenia romanesc prin intermediul unor actori consacrati.

Filantropica

Legaturi Bolnavicioase-relatia

legaturi-bolnavicioase

Amintiri din epoca de aur-umorul

3_amintiri-din-epoca-de-aur

Kapitalism – Reteta noastra secretă-bogatanul

kapitalism-reteta-noastra-secreta

Intre timp alti cinefili patrioti au raspuns prompt: Angela, Adina,  Adriana, Maria,  Ioana, Emil

Mai departe as fi curios de alegerile : Stefan, Radu, Marian, Teo, Andreea, Simonabibliodevafiliala3, raftul cu Filme, Corina,  BackUpMovies, MonoDMovieblogBibliophile, Teodora, Roberts, Bogdan…sper ca n-am uitat pe nimeni 😀

6 gânduri despre „Filmul de 1 decembrie

  1. nu am vazut Kapitalism… in rest bune alegeri, cu mentiunea ca eu tot vreau sa vad dupa dealuri 😀
    p.s. nici nu puteam fi mai mult de acord ca filantropica este unul dintre cele mai inteligente filme romanesti

  2. În primul rând imi cer scuze că am văzut prea târziu menţionarea mea în postarea ta, dar oricum nu cred că primeam „provocarea ta” deoarece cred că nu am văzut nici 10 % din filmele româneşti, dar asta nu înseamnă că nu voi primii alte „provocări”.

    Cred că o să văd „După dealuri” … şi nu pentru premii ci pentru a putea face un top al filmelor româneşti la anul, pe 1 decembrie 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s