Lawless


“It is not the violence that sets men apart, alright, it is the distance that he is prepared to go.”

Perioada tulburatei prohibitii americane isi gaseste eroi in 3 frati, “brotherhood of Bondurant”, care dezvaluie adevarata barbatie a celor implicati in afaceri ilegale. Cand zic prohibitie nu o sa aveti de-a face cu renumitele aventuri urbane a la Al Capone, ci ve-ti da de duritatea provinciala. Provincie,…, ce isi respecta “banditii” sai care isi fac treaba si nu creeaza probleme nimanui pana cand nu ajung sa fie deranjati.

Atunci cand ai calcat gresit iar cineva ii ataca pe fratii Bondurant, consecintele nu  stau sa apara, mai ales cand  in legatura cu  numele lor se zvoneau in regiune adevarate legende de invicibilitate. De remarcat ca genul acesta de film e construit in stilul clasic unde remarcile de genul: “I’m a Bondurant. We don’t lay down for nobody.” sunt sustinute prin fapte.  O desfasurare a actiunii in jurul aniilor 30’ ce ne descopera o atmosfera refacuta in spiritul acelor timpuri de la locatie, “moda”, pana la suportul musical de mare impact.

Neplacut e faptul ca uneori acesti adevarati gangsteri se manifesta printr-o duritate afisata inevitabil fara  pic de scrupule mai ales atunci cand vine vorba de “pay back time”. Dar violenta de care dovada filmul nu mai surprinde nici-un cinefil uns cu toate alifiile, unde modul de operare “old time/old school” se pliaza perfect pe genul acesta de filme.

Situatii pe viata si pe moarte ce scot in evidenta lucruri nestiute despre personajele noastre, a caror principii nu sunt schimbatoare, adevarati luptatori ce isi cauta dreptatea  in felul lor. O tarie de caracter transpusa prin interpretari convingatoare: Tom Hardy cu un personaj  bine conturat ca lider (in mod ciudat parca si-a pastrat din vocea lui Bane); Shia LaBeouf fratele mai mic cu ideea, care in lipsa a prea multa experienta primeste cateva “mici corectii”; Guy Pearce are de-a face cu un personaj negativ care repede ajungi sa-l urasti si asta inseamna ca stie sa joace foarte bine rolul; Jason Clarke intr-o deplina tacere reusind sa-si controleze personajul  inspre duritate; Jessica Chastain  si Mia Wasikowska cu doua prezente scenice frumoase.

Va invit cu cea mai placere sa vizionati acest, Lawless fiind un film perfect pentru o experienţa alaturi de duritatea unor adevarati contrabandisti , ce isi traiesc viata dupa propriile reguli.

Alte pareri: Studentocratia, CineMagazin, Cinemateca Trisk, Poison Whiskey ,         Cronica unei morti anuntate…

3 thoughts on “Lawless

  1. […] Al doilea film ce apare pe la mijlocul lunii in cinematografe il are in dublu rol de gangster pe Tom Hardy. Se numeste Legend si cred ca vom asista la ceva nebunesc de violent, mai ales ca britanicul are un trecut de la care poate recidiva maiestuos: Bronson, Peaky Blinders si Lawless. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.