John Carter


Anul acesta filmele blockbuster au invadat marele ecran iar cei de la Disney si-au jucat asul din maneca prin intermediul lui John Carter si o mica avere drept finantare, astfel au pierdut pe mana lor o viitoare franciza prin curioasa nepopularitate de care a avut parte. Filmul incepe brusc, ne vara direct in poveste, efecte preluate parca de pe alte galaxii cinematografice, dupa care urmeaza introducerea personajului principal intr-un mediu total diferit (undeva parca prin Anglia) sub numele Carter…John Carter, dar surprins ca vremea specific britanica se pare a fi doar o priveliste de prin tinutul american Virginia. Cu micile ezitari de inceput, povestea isi impune treptat ritmul si ne dezvaluie din universal propriu o serie de particularitati ce iti atrag atentia, o serie de personaje ce iti intretin imaginatia bogata. O desfasurare cursiva ce te mentine cat de cat in suspans pastrand pe parcurs din misterul ce urmeaza a fi dezvaluit. Raman la parerea ca acest film putea avea linistit o continuare iar pentru un esec financiar e nedrept sa nu mai vedem din aventurile acestui personaj simpatic.

“We are strong, because we despise weakness! Let them be crushed, like unhatched eggs! “

Advertisements

4 thoughts on “John Carter

  1. La vremea când am văzut filmul mă întrebam ce anume îi lipseşte ca să fie un film remarcabil. Mi-a luat ochii cu efectele speciale, totuşi povestea, care ar fi putut fi remarcabilă, având în vedere că se bazează pe o carte (Prinţesa Marţiană a lui Rice Edgar Burroughs). Testul adevărat este ceea ce rămâne după vizionare. Pentru mine, care am văzut anul acesta filmul, nu demult, este interesant că nu reţin decât în linii mari povestea. Peste un timp voi uita filmul cu desăvârşire, ceea ce nu mi se întâmplă cu filmele reuşite.

    1. stiam cate ceva de originea povestii dar nu m-am interesat de carte, de la tine aflu chiar ce trebuia…poate ma induplec la o citire :)…is mai multe carti de vroiau sa faca o franciza?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s