Snow White and the Huntsman


“Do you hear that? It’s the sound of battles fought and lives lost. It once pained me to know that I am the cause of such despair, but now their cries give me strength. Beauty is my power.”

Din seria basmelor ecranizate ce te fac sa te gandesti de cate ori va fi folosita o poveste pentru o ilustrare pe pelicula? Se pare ca se poate chiar de doua ori intr-un an, una care nu se ia deloc in serios iar ceea de-a doua, ceea de fata ce se doreste prea sumbra.

Deci personajele feminine antagoniste sunt interpretate de actrite de prim rang, o Kristen Stewart ce intruchipeaza pe o Alba ca Zapada de-o frumusete pusa la indoiala de cei care o iubesc mai mult pe Charlize Theron ca printesa cea rea…sa nu uitam si de bravul Huntsman (Chris Hemsworth).

Universul unde se desfasoara actiunea capata o nota de medieval autentic, o lume de domeniul fantasticului unde pentru inceput locurile magice sunt prezentate in toata splendoarea: o padure blestemata la fel de intunecata ca un cosmar si o poiata luminoasa plina de animalute dragute. Un antagonism incipient din punct de vedere locational-decoristic, inainte de celebra confruntare dintre frumusetile tinutului (“Mirror, mirror on the wall. Who is fairest of them all?”).

Sunt sigur ca genul de filme apar din dorinta de castiguri substantiale, un popcorn movie ce demonstreaza inclinatia spre comercial prin tehnici uzitate de tot producatorul, de la distributie la imaginea de care beneficiaza n-ai cum sa nu-ti dai seama ca inclinatia spre adevarata arta cinematografica a cam murit.

“You posses a rare beauty, my love, in here. Never lose it. It will serve you well when you are queen.”

8 thoughts on “Snow White and the Huntsman

  1. Subscriu celor spuse de tine. De celălalt film nici nu mai vorbesc, finalul m-a lăsat cu gura căscată prin inserția influenței bollywood.

    1. merge vizionat pe partea de decor-fantasy daca ii pot spune asa, mult mai bun decat copia cealalta de anul trecut…daca ai vazut si varianta cea usuratica n-o pierde nici pe ultima 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.