Iunie


 1. Prometheus

De cand asteptam un horror meserias pe marele ecran, si inca ce film imi iese in cale, fiind vorba chiar de Ridley Scott si al sau Prometheus, un pre-Alien dupa 33 de ani de mit si frica in ale explorarii hibride dintre SF si horor. Un prequel ce vine dotat cu toata tehnologia actuala, mai exact cu un tri-dimensional si o imagine digitalizata, ce ne da vesti bune cel putin in directia tehnicii.

Sunt curios ce directie va lua acest film, ce surprize ne asteapta, ce va reusi sa ne sperie din nou ca pe vremuri?…orice ar fi eu am toata increderea ca va iesi ceva pe masura reputatiei regizorului.

Premiera     8 iunie                         Trailer aici

2. Madagascar 3: Europe’s Most Wanted 

De la horror trecem direct la comedie, mai exact la animatie unde gasca nebuna de animale scapate din “jungla”, asalteaza din nou ecranul, intr-o partea a treia. De data aceasta locul de joaca e un intreg continent, Europa fiind tinutul exotic unde cei patru si animalele de companie isi “petrec” peripetiile inspre amuzamentul fanilor si iubitorilor de Madagascar.

Titlul nu mi se pare asa de inspirat dar nu voi stramba din nas la o noua aventura plina de haz. Daca ma gandesc bine n-am vazut de mult timp o animatie la cinema, daramite 3D…deci e pe lista… (1 iunie era ideal :)) )

Premiera  15 iunie             Trailer aici

3. Abraham Lincoln: Vampire Hunter 

Cu un asemenea nume n-ai cum sa nu-ti dai seama ca “americanul” de rand in vanatoarea de filme de multiplex i se bulbuca ochii la auzirea vestii ca marele Lincoln descendentul  lui Dracula vana pe ogorul sau, portia lui de hrana.

Ce sa mai pui ca toata chestia asta e stilizata si redata intr-o atmosfera atragatoare pupilei dilatate de la atata twilight si creaturi atrase de zeama de rosii. Un mediu prielnic pentru a crea o noua serie de fani mutanti care de data asta ar putea sa invete si putintica istorie, de dragul vremurilor cand Lincoln vana calare, ca nomazi, cu un “iatagan” in mana.

Premiera    22 iunie                    Trailer aici 

4. Hodejegerne

Un film ce l-am vazut linistit acasa si pe care l-as viziona cu cea mai mare placere si la cinema. Pentru mine a fost o surpriza si o revelatie pentru thriller-action-ul de care a dat dovada. O constructie cinematografica nord-europeana, norvegieni, ce nu se dau la o parte sa ne ofere o portie fresh si in stil a unei retete de film mult uzitata care s-a facut uitata de-a lungul timpului, gasindu-si zvagnirea din locuri neasteptate.

Mergeti sa-l vedeti pentru o poveste bine dozata pe elemente de actiune, thriller, horror si un iz usor de umor negru prestat mai ales prin interpretarile imecabile a unor actori necunoscuti.

Premiera      22 iunie                                 Trailer   aici

10 thoughts on “Iunie

  1. Actorii astia necunoscuti de care zici tu imi devin din ce in ce mai cunoscuti pe zi ce trece. A se vedea A Somewhat Gentle Man, Max Manus: Man of War sau Kurt Turns Evil, toate filme mult mai reusite decat ce screme Hollywoodul in ultimul deceniu.

    1. M-am interesat si eu un pic, dar foarte putin, printre care ca is tare bine cotati la ei in tara, mai bine zis vedetele lor…cat despre filmele de care zici is cat se poate de curios 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.