Reality Bites


“There’s no point to any of this. It’s all just a… a random lottery of meaningless tragedy and a series of near escapes. So I take pleasure in the details. You know… a Quarter-Pounder with cheese, those are good, the sky about ten minutes before it starts to rain, the moment where your laughter become a cackle… and I, I sit back and I smoke my Camel Straights and I ride my own melt.

Exista o multime de filme si de asemenea o multime de comedii romantice cu iz de drama, dar putine sunt reusite si reusesc sa redea intr-un mod original continutul care de multe ori e izbitor de asemanator. Reality Bites e unul dintre acele filme ce gestioneaza bine acest lucru si odata vizionat scapa de anonimitate.

Subiectul acestui film coincide cu inceputul vieti independente pentru un grup de tineri proaspat absolventi, ce trec printr-o serie de probleme odata cu  “tranzitia” la viata de adult. In paralel cu aceste probleme de ordin socialo-economico-material, in goana dupa echilibrul in cadrul societatii se dezvolta o idila de dragoste zbuciumata. Cei doi aflati in prim plan ajung sa dezvolte o relatie ciudata, mai ales din cauza comportamentelor diferite si a situatiilor ce mai mult ii indeparteaza unul de celalalt.

E interesant de urmarit incercarea de-a face o mica radiografie a societatii consumeriste rezultand o fina satirizare si o succinta prezentare a idealului de artist. Personajele cultiva o gandire pro-calitativa chiar si-n alegerea divertismentului, traiesc intr-o atmosfera tensionata si oarecum contra tendintelor societatii contemporane cu ei.

La nivel de distirbutie ar fi interesant de urmarit: Ethan Hawke si al carui personaj emana superioritate plus un dram de artist cult rebel, Winona Ryder si personajul din perspectiva caruia se desfasoara intreaga poveste, Ben Stiller fara nici-o consistenta cu un personaj oarecum enervant iar Steve Zahn cu un rol mediocru rezultand un personaj minuscul pentru intreaga poveste.

“At the beep, please leave your name, number, and a brief justification for the ontological necessity of modern man’s existential dilemma, and we’ll get back to you”

 

Advertisements

4 thoughts on “Reality Bites

  1. o sa fiu sincera si o sa-ti spun ca nu prea mi-a placut filmul asta. vizionat de doua ori, in speranta ca a doua ora imi va pica mai bine, mi-a dat aceeasi stare de plictiseala de fiecare data. ma simt vionovata pentru ca actorii sunt foarte buni, doar ca pe mine nu m-a prins. cred ca asteptam ceva mai profund 😛

    1. daca ai ajuns sa-l vezi a doua oara inseamna ca ceva ti-a placut, posibil actorii…ai dreptatea nu e prea profund dar mie nu mi-a displacut si chiar mi s-a parut ca are ceva cat de cat diferit…poate si faptul ca imediat si eu is proaspat absolvent 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s