Hugo


” Maybe that’s why a broken machine always makes me a little sad, because it isn’t able to do what it was meant to do… Maybe it’s the same with people. If you lose your purpose… it’s like you’re broken. “

Hugo câstigătorul Oscarurilor din punct de vedere tehnic ( Cele mai bune efecte vizuale;   Cea mai bună imagineCea mai bună scenografie; Cel mai bun mixaj de sunet Cel mai bun montaj de sunet) al anului acesta, cu un 3D special realizat pentru a da bine pe marele ecran “tridimensional” al cinematografului, pentru a impresiona pe inşuşi James Cameron.

De remarcat că în ciuda tuturor acestor referinţe, noul proiect al lui Scorsese nu va fi difuzat pe meleagurile noastre, pierzându-se drepturile de distribuire. O mare pierdere datorită calităţii de ordinul vizualului, imaginilor atent prelucrate, cadrelor filmate într-o tehnică vizibil superioară ce ar fi fost ideal privite pe giganticul ecran.

Având la bază cartea ilustrată “The Invention of Hugo Cabret” de Brian Selznick, filmul, ne prezintă în prima parte, detailat viaţa unui copil orfan si peripeţiile acestuia prin “galeriile” şi mecanismele ceasurilor din gara frumosului oras Paris al aniilor 30′.

Descifrarea misterului din spatele unui om mecanic, călătoria plină de fantezie si explorararea copilărească conduce acest film înspre o descoperire a începuturilor cinematografiei într-un cadru feric oferit de cadrele splendide ale Parisului. Filmul este “povestit” la modul ideal pentru toate categoriile de vârstă. Cât despre înterpretări sunt bine încadrate şi calibrate pentru respectiva poveste, de remarcat ar fi omniprezenta Chloë Grace Moretz şi partenerul mai tânăr pe nume Asa Butterfield plus o apariţie oarecum surprinzătoare a viitorului Dictator Sacha Baron Cohen…

” I’d imagine the whole world was one big machine. Machines never come with any extra parts, you know. They always come with the exact amount they need. So I figured, if the entire world was one big machine, I couldn’t be an extra part. I had to be here for some reason. And that means you have to be here for some reason, too. ” 

Advertisements

9 thoughts on “Hugo

 1. S-au pierdut drepturile de distribuire? Cum asta?

  Pacat si pentru alt motiv. Pe langa 3D si alte chestii legate de imagine, Hugo este si o frumoasa poveste despre inceputurile istoriei cinematografiei. O poveste cum nu stiu cei tineri, o poveste pe care insa ar trebui sa o stie…

  1. citeam un articol interesant pe cinemarx, unde anunta ca s-a pierdut drepturile de distribuire la nivelul tarii noastre…eu unul cred ca era o lansare prea tarzie in comparatie cu lansarile de prin state, iar cu o asemenea lansare nu mai era mare lucru de castigat…asa ma gandesc ca nimeni nu a mai dorit sa “lupte” pentru distribuirea in cinematografele noastre…de aceea nu inteleg de ce filmele de Oscar ruleaza la anii lumina de la lansarea oficiala de pe dincolo…
   P.S. intradevar o frumoasa poveste

 2. ce prostie! bine ca ruleaza filme idioate, fara gram de educatie cinematografica.
  filmul e bun si trebuie vazut de toti cinefilii.

  1. ai dreptate! aduc filme care nu umplu nici jumatate de sala si daca o fac, e vorba despre un public care se multumste cu orice film de duzina, care nu are nimic deosebit….

 3. Ce tampenie!! Filmul este super, iar felul in care intra Scorsese in gara aia, imi taie respiratia!! aduc tot felul de tampenii in cinematografe, iar pe asta, nu??!!

 4. Vad ca toti laudati acest film, indiferent de varsta! Deduc ca chiat merita vazut. Eu, personal, vreau sa citesc cartea mai intai, asa procedez de regula….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s