American Splendor


„Sorta, yeah. But no idealized shit. No phony bullshit. The real thing, y’know? Ordinary life is pretty complex stuff.”

Cred ca fiecare dintre voi a trecut prin diferite etape cand a venit vorba de vizionat filme, asa am inceput in ultimul timp sa vizionez filme dupa actorii preferati. De data asta m-am oprit la filmografia lui Paul Giamatti, astfel am dat peste unul dintre multele lui roluri de adevarat profesionist. In American Splendor se indentifica la modul ideal cu personajul sau, un „desenator” de comics-book  plin de probleme personale, intr-un continuu conflict cu sinele.

Filmul se indentifica printr-o biografie facuta la sange despre viata „tumultoasa” a omului cu ideea de-a face niste benzi desenate inspirate din viata reala, cu situatii din viata de zi cu zi expuse intr-un umor ciudat, specific personajului principal. Nemultumirea, monotonia, imbolnavirea sufleteasca in paralel cu cea fizica impinge acest film la o stare de melancolie fortata, la o „mizerie” constientizata.

Interesanta ar fi tehnica de filmare, cu incursiuni oportune, de pe platourile de filmare unde omul ce a inspirat acest mic film incepe personal diferitele stadii ale „povestirii”. De consemnat ar fi si unele scene ce transforma pelicula in suport pentru faimoasele imagini de tip „comics-book”. Daca va place Giamatti si nu numai, ar trebui sa vedeti o bucata din viata unui artist si creatia rasarita din locuri mai greu de imaginat.

„You might want to try believing in something bigger than yourself. It might cheer you up.” 

 

Anunțuri

2 gânduri despre „American Splendor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s