Blue Velvet


“I’m seeing something that was always hidden.  I’m involved in a mystery; I’m in the MIDDLE of a mystery.  And it’s all a secret.”

Blue Velvet e unul dintre filmele aclamate de breasla criticilor, ridicat in slavi pentru experimentarea nebuniei, misterului intr-un mod aparte, eu as zice ciudat. Apare in prim plan prin 1986, regizat de  David Lynch (Mulholland Dr. , The Elephant Man …) ce are bunul obicei de-a se exprima intr-un fel de neinteles, cand vine vorba de-a pune in scena actiunea unui film.

O viziune atat de diferita incat face din Blue Velvet ceva special dar la modul bolnavicios,  o “incalcare” a obisnuitului cinematografic incat sa zici: da, mai exista si astfel de filme…

As lauda modul prin care creeaza misterul si sustine atmosfera tensionata, un rol important fiind atribuit coloanei sonore, ce uneori are linistea ireala de-a se desfasura alaturi de  scene care ar trebui sa beneficieze de dramatism la nivel de sunet.

Nu recomand o vizionare, desigur daca nu vrei sa descoperi o lume bolnava plina de scene tulburatoare, explicite in ale violentei si abuzului… intr-o atmosfera comparabila cu un cosmar mai mult decat tulburator, mai exact, greu de imaginat.

“Like a flame burning brightly…But when she left…Gone was the glow…Of…Blue velvet…But in my heart there’ll always be…Precious and warm a memory…Through the years…And i  still can  see… Blue Velvet…Throuh my tears…”

One thought on “Blue Velvet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.