The Grey


    “Don’t be afraid”

Pe ideea de mai sus merge toata actiunea filmului, pe parcursul careia Liam Neeson a “naufragiat” alaturi de camarazii de zbor intr-o adevarata mare alba. Undeva pe un munte viscolit, haituiti de-o zapada interminabila si o serie de lupi parca desprinsi din basmele mioritice.

Ideea filmului e una relativ cu probleme ce necesita o viziune inspirata de-a transforma totul in ceva inteligent, pentru a satisface privitorul dornic de ceva ingenios in ale scenariului.

A dorit sa combine mai multe elemente pe metrul patrat: tentativa de horror, un thriller mai rasarit, actiune pierduta, “aventuri” de tot rahatul, o incercare de inserare a unei povesti de dragoste pentru a da mai mult dramatism povestii…sfarsind ca film specialist in aparenta supravietuire.

The Grey nu a facut nici una nici alta, s-a luptat cu nametii si o haita de lupii sfarsind tragic la nivelul unui film mediocru. De punctat ar fi incercarea de-a aduce dramatism prin intermediul fiecarui personaj si cateva scene ce te mai fac sa tresari din cand in cand, sa te gandesti: “I’m still alive”

“Once more into the fray. Into the last good fight I’ll ever know. Live and die on this day. Live and die on this day.”

Advertisements

14 thoughts on “The Grey

  1. sper sa nu ma dezamageasca…. din ce am citit pana acum, filmul se lupta sa “supravietuiasca” concurentei…. nu vreau sa fiu una din persoanele care se uita la un film doar pentru ca apar un anumit actor, dar pentru mine Liam Neeson este un motiv suficient sa vad “The Grey”…

  2. eu am perceput elementele de horror ca o hiperbolizare, o exagerare provocata de frica. nu e un film care sa te gadile la neuroni, dar e placut.

  3. daca ma gandesc mai bine, dupa cum spuneam are o intreaga mixtura aplicata la nivel de scenariu si actiune dar unele momente te surprind dupa care dispar in ceata fara a fi exploatate la maxima valoare…de apreciat si pentru urmele de imprevizibilitate 😉 …niste puncte pozitive in plus 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s