Moon


“You’ve been up here too long man. You’ve lost your marbles.”

Moon un film cu un buget minuscul filmat pe o perioada de 33 zile, lansat la bord cu regizorul Duncan Jones (a regizat recent Source Code) si actorul Sam Rockwell ce prin intermediul unui scenariu original fac o “calatorie” imaginara pe un fundal sf selenar.

Moon pe langa faptul ca beneficiaza de-o imagine si un decor credibil pentru un film sf, exploreaza si alte teritorii pline de ambiguitate si mister. Ritmul actiunii nu e unul alert, printr-o desfasurare lenta reuseste sa redea ideal dorinta personajului  de-a scapa de singuratate.

O singuratate creatoare de depresie ce la un moment te face sa nu mai distingi ce e real in toata situatia… incerci sa-ti dai seama daca totul se petrece la nivel de imaginatie s-au ai de-a face cu o stare de paranoia prin care personajul evadeaza pentru a-si exprima anxietatea si frica.

Punctele forte fiind reprezentate prin scenariul inteligent expus intr-un asemenea cadru, cateodata de-o monotonie exacerbata plus o interpretare convingatoare ce a trebuit sa jongleze o serie de stari emotionale.

Pentru un SF inselator ca nisipurile miscatoare vi-l recomand datorita faptului ca incearca o reinventare acestui gen de film.

Alte pareri: Jovi

Marele Ecran 

5 thoughts on “Moon

  1. L-am vazut cand a aparut si mi-a placut foarte mult.Rockwell joaca foarte bine, peisajul e credibil si pustiu, iar coloana sonora completeaza anxietatea si peisjul selenar.Nota 8 de la mine 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s