The Ledge & Man on a Ledge


Intotdeauna am vrut sa scriu despre doua filme cu titluri/subiecte asemanatoare de data asta fiind vorba despre “a ledge”, marginea periculoasa de care fiecaruia sigur ii e frica sa se apropie prea mult:

The Ledge

 The Ledge, film lansat de aproximativ un an pe care l-am luat in vizor inca de pe atunci cand trailer-ul m-a convins, iar apoi memoria m-a inselat o perioada lunga de timp. In cele din urma am apucat sa-l vad dupa care sa-l recomand mai departe.

La nivel de distributie avem de-a face cu niste feţe cunoscute: Liv Taylor cu un rol de-o fragilitate si sensibilitate inocenta; Charlie Hunnam se descurca binisor in noua sa postura  ; Terrence Howard omul salvarii ce trebuie salvat; Patrick Wilson un habotnic destul de convingator.

In afara distributiei e de luat in seama existenta unui dialog inteligent, un  duel al contradictilor  intre personaje de parca fiecare are  avea rezervata remarca/replica perfecta. Intr-o desfasurare lenta a actiunii completata cu dramatism si momente emotionale, vei fi multumit de ceea ce a transmis filmul prin intermediul religiozitatii exacerbate, invatamintelor unor personaje din trecutul lor si sacrificiilor facute.

Man on a Ledge

Începutul acestui an ne aduce o serie de filme meseriase în ale genului acţiune; dacă prima dată Contraband a combinat acţiunea cu thrillerul într-un mod vizionabil, acum e rândul filmului Man on a Ledge să surprindă la modul plăcut. La început nu prea eram convins de puterea acestui film de-a fii entertaining si alert, mai ales că orice trailer poate fi înselător plus că nu s-a hazardat să arate mare lucru în mica prezentare. E mult mai elaborat decât s-ar crede, avem de-a face cu o multitudine de situaţii limită, toate pentru ca personajul principal să-si dovedească nevinovăţia.

Replica “we have a man on a ledge…” va răsuna pe fundal, pe când personajul principal luptă de la înălţime pentru toate nedreptăţile din trecutul său, o luptă ce va “răspândi” povestea în mai multe direcţii deloc previzibile.

Continuare aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s