Carnage


Daca tot am fost in perioada in care s-au facut “pronosticuri” pentru viitoarele Oscaruri, trebuie sa incepem la vizionarea numelor de filme ce au fost des vehiculate pentru cursa mult ravnitelor statuete aurite.(din pacate nici o nominalizare pentru acest film)

Roman Polanski prin filmul Carnage adapteaza o piesa de teatru pe marele ecran, experimentand domeniul dramaturgiei la nivel de cinematografie cu ajutorul unor nume mari in ale actoriei: Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz si John Reilly.

Cei patru formeaza 2 cupluri casatorite care nu se cunosc deloc, ce se intalnesc intr-un spatiu restrans mai exact in apartamentul unora dintre cupluri, totul datorandu-se unei batai brutale intre copii lor.

Din ceea ce trebuia sa fie o simpla discutie intre parinti se ajunge la o adevarata “isterie” plina de replici inteligente, remarci amuzante intr-un cadru deloc destins, un dialog plin de exuberanta ce te surprinde prin sumedeniile de situatii ciudate.

O descatusare a personajelor,  de-o naturalete ce da culoare  scenariului, inteligent format pentru o asttfel de desfasurare a evenimentelor, in doar 78 de minute  cu ajutorul unor interpretari fabuloase si o punere in scena la modul ideal vei avea parte de-o interactiune directa cu una din cele mai intense filme statice, inchis intr-un spatiu restrans cu un numar mic de personaje (4) .

Din punctul de vedere al votantilor de la  Globurile de Aur, partea feminina a distributiei s-a descurcat mult mai bine oferindu-le 2 nominalizari (cei de la Oscar nu s-au indurat cu cel putin o nominalizare).

Advertisements

3 thoughts on “Carnage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s