Sykt Lykkelig


Filmul norvegian Sykt Lykkelig (Happy Happy) in ciuda titlului sigur pus la modul ironic, norvegienii ne aduc o comedie in nuante de drama amara…

In primul rand se observa cu ochiul liber ca avem de-a face cu un film european in adevaratul sens al cuvantului unde nu incap prea multe clisee ci chiar se  trateaza un subiect cat se poate de interesant.

Se pare ca undeva in pustiita Norvegie, unde oamenii sunt asa de rari ca si zilele insorite pe acele meleaguri; in afara faptului ca ni se prezinta o iarna ca in povesti in preajma Craciunului cand intreaga comunitate se strange pentru a intra in spiritul sabatorilor cantand colinzi, ni se mai infatiseaza doua familii: cea dintai bastinasa si cea de-a doua intr-un fel de migratie pe meleaguri pustiite, noroc ca se au ca vecini si de aici incepe intreaga poveste „fericita”.

Subiectul dupa cum spuneam atrage si tese o adevarata panza in care cazi prada pana deslusesti itele incurcate, pana cand iti dai seama de modul de viata din astfel de locuri dar de data aceasta cu un mic accent pus asupra adaptabilitatii si-n mare masura un mare accent pus pe intrigile ce apar odata cu noi „oaspeti”.

Anunțuri

2 gânduri despre „Sykt Lykkelig

  1. […] norvegiană, ultimul fiind o frumoasă dramedie de pe meleagurile acestei ţări nordice. Filmul Sykt Lykkelig a fost o surpriză şi a lăsat o fereastră deschisă pentru eventualele realizări […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s