Midnight in Paris


„Nostalgia is denial – denial of the painful present…it’s a flaw in the romantic imagination of those people who find it difficult to cope with the present.”

Midnight in Paris un  rêveur/dreamer in ale filmelor, se „pierde” frumos in orasul viselor pe melodii care-ti trezesc nostalgia si dorinta de-a vizita un astfel de „locsor” incarcat de istorie, impreuna cu o imagine parca poleita intr-un auriu de vis ori intr-un galben tomnatic superb.

Indragostitul de locurile pariziene interpretat de Owen Wilson parca usor modelat pentru acest rol, aici  Woody Allen isi intra in rol, ii da din „aura” sa specifica.
Povestea ia o turnura interesanta, mici vizite nocturne inapoi in timp undeva cand locurile pariziene ale epocii de aur din anii 20′  vuiau de remarcabile genii in ale literaturii, picturii, modei, cinematografiei, filozofiei…;

din curiozitatea unui fascinat de aceasta perioada se patrunde in  intimitatea unor personalitati de marca a celor vremuri apuse , niste personaje ce dau culoare filmului si starnesc interesul, vei ajunge sa fi fascinat de aceste nume celebre:Dali, Hemingway,  Scott Fitzgerald, Picasso…pe ceilalti va las sa-i descoperiti singuri.

Incantati de acest film: Adina , Klausen , Victor , Dan

„The artist’s job is not to succumb to despair but to find an antidote for the emptiness of existence. „

Anunțuri

7 gânduri despre „Midnight in Paris

  1. Cred ca mai toata lumea e sau a fost incantata de acest film. Personajul lui Wilson se indetifica usor cu Allen, numai ca el e un pic batran pentru un astfel de rol acum. Atmosfera e unica, un vis pentru orice nostalgic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s