Midnight in Paris


“Nostalgia is denial – denial of the painful present…it’s a flaw in the romantic imagination of those people who find it difficult to cope with the present.”

Midnight in Paris un  rêveur/dreamer in ale filmelor, se “pierde” frumos in orasul viselor pe melodii care-ti trezesc nostalgia si dorinta de-a vizita un astfel de “locsor” incarcat de istorie, impreuna cu o imagine parca poleita intr-un auriu de vis ori intr-un galben tomnatic superb.

Indragostitul de locurile pariziene interpretat de Owen Wilson parca usor modelat pentru acest rol, aici  Woody Allen isi intra in rol, ii da din “aura” sa specifica.
Povestea ia o turnura interesanta, mici vizite nocturne inapoi in timp undeva cand locurile pariziene ale epocii de aur din anii 20′  vuiau de remarcabile genii in ale literaturii, picturii, modei, cinematografiei, filozofiei…;

din curiozitatea unui fascinat de aceasta perioada se patrunde in  intimitatea unor personalitati de marca a celor vremuri apuse , niste personaje ce dau culoare filmului si starnesc interesul, vei ajunge sa fi fascinat de aceste nume celebre:Dali, Hemingway,  Scott Fitzgerald, Picasso…pe ceilalti va las sa-i descoperiti singuri.

Incantati de acest film: Adina , Klausen , Victor , Dan

“The artist’s job is not to succumb to despair but to find an antidote for the emptiness of existence. “

Advertisements

7 thoughts on “Midnight in Paris

  1. Cred ca mai toata lumea e sau a fost incantata de acest film. Personajul lui Wilson se indetifica usor cu Allen, numai ca el e un pic batran pentru un astfel de rol acum. Atmosfera e unica, un vis pentru orice nostalgic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s