Noaptea cinema-ului francez


11 octombrie locatie Oradea noapte de vazut filme franceze alaturi de alti pasionati si cativa membri ai blogosferei: Roland si Eliza . Nu o sa incep sa discut chestii legate de organizare ca nu asta ii scopul articolului, asa ca sa vedem cu ce ne-am delectat:

1.L’Arnacoeur

L’Arnacoeur aka Heartbreaker asta ca sa va dati seama ca filmul urmareste indeaproape reteta comediei americane.

Dar dupa cum  nu m-am indoit mai niciodata de calitatea comediei franceze si de data asta am gasit ceva amuzant  ii acuz doar de lipsa de originalitate unde cel putin a existat acel umor specific francez care i-a dat un alt “aer” mai elegant.

Un film excelent de-a alunga plictiseala si de-a te binedispune in compania unui escroc sentimental si trupa lui de “asalt”.

 


2.À bout portant

À bout portant aka Point Blank un thriller antrenant, dinamic pe alocuri destul de dur a carui actiune iti capteaza atentia pe tot parcusrsul filmului. Un “Pars vite et reviens tard”  caruia i s-ar mai adauga ceva  duritate si-o actiune mai liniar-alerta cu politisti corupti in stil american…stim povestea.

Cateva scapari la nivel de scenariu plus ceva scartaind la interpretari dar per total a fost o surpriza placuta.
Si pe langa subiect: ma tot gandesc de ce nu se folosesc numele originale si se intrebuiesc tentativele astea de americanisme.

 

3.Ils

Filmul independent Ils sau “boschetari ataca” am crezut initial ca va fi cel mai prost horror pe care l-am vizionat dar nu a fost nici departe: inspirat se pare din fapte reale si asa avem parte de povestea unei haituieli/hartuieli a unui tanar cuplu, intial mi-a zburat gandu la un “paranormal activity” cu nu stiu ce fantoma mai insistenta dar surpriza amenintarea era ceva de domeniul realului.

Atmosfera de teroare in mod surprinzator ajunge sa fie bine intretinuta, filmat la noi in tara cu destule replici in limba romana cu un subiect inspirat parca de la stirile Pro Tv orele 17:00.

 

In incheiere restul de filme cu alta ocazie…o sa raman fidel de acum incolo “celebrei” noastre nopti de film locala lunara unde programu ii program 🙂 ….

Advertisements

14 thoughts on “Noaptea cinema-ului francez

  1. L’Arnacoeur este excelent iar “ils” l-am recomandat intotdeauna. insa am avut doar feedback negativ. mie mi-a placut mult …

  2. Hm, primele 2 filme chiar au fost bune. Păcat că au pus thriller-ul pe locul 3, că aş fi văzut cu mai mult drag”Je vous trouve beau” decât schimonoşenia aceea de film.
    Să înţeleg că ai rămas până la ora 6:00?

    1. @ eliza numai astea 3 filme au fost, pe la ora 2 si ceva s-a terminat toata “distractia” :)…”Je vous trouve beau” as fi fost curios sa-l vad.
      @roland sigur am rezista doar am facut antrenament :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s