Contagion


“Blogging is not writing. It’s just graffiti with punctuation.” -desigur nu vreau sa retineti asta in legatura cu filmul dar suna artistic si daca e ironic spus 🙂

Contagion si nu trebuie mai multe explicatii pentru ca ne dam seama din titlu ce vrea sa insemne;anul acesta avem felurite si numeroase semne de “apocalipsa” de la invazii de maimute(nu am vazut filmu), “atacati de planete” si in cele din urme din repertoriu nu trebuie sa lipseasca ceva cu epidemii scapate de sub control…

Sa revenim la Contagion care are parte de-o distributie care i-ar surade oricarui regizor mai ales lui Soderbergh…nu ma indoiesc de calitatea actingului actorilor de multe stele dar povestea nu a dat semne de-a fi tragica, tragic e felul cum povestea zboara pe diferite meleaguri ale planetei si nu resuseste sa dea sentimentu ala de inceput de sfarsit.

Se poate datora si faptului ca s-a optat de-a aduce in prim plan succesiv mai multe “povestiri”,cred ca virusul aka pericolul nevazut la noi, are rolul principal rezervat pentru inca o drama fictiva la scara mondiala.

Dupa cum spuneam filmul devine  o drama nereusind  sa ajunga la nivelul de  thriller in adevaratu sens al cuvantului, poate ca unele momente par a tine filmu in viata dar virusu cliseelor il da de ceasu mortii.

My choice, my bad dar tot multumesc celor de pe FilmeTari ca m-au “trimis” si de data asta…data viitoare cine stie :)…

Alte pareri:Adina

Victor

Zombierama

Advertisements

4 thoughts on “Contagion

  1. I’m sorry you didn’t like it.
    O singura mentiune am numai… Am apreciat “Contagion” pentru ca a prezentat foarte veridic parcursul unei astfel de epidemii. In consecinta, nu cred ca filmul vroia sa dea senzatia de “inceput de sfarsit” sau sa atinga o nota tragica, ci mai degraba vroia sa transmita o stare de frustrare. A cercetatorilor care nu reusesc sa gaseasca un vaccin, a oamenilor sanatosi care trebuie sa stea inchisi in case asteptand un vaccin etc.

    Alte critici sunt, bineinteles, perfect valide…:D

    1. se pare ca am incadrat toata chestia intr-un “scenariu” prestabilit, stiut de toti si nu m-am gandit ca defapt nu a vrut sa fie in felul acela dupa cum zici tu…dar toata chestia asta la convertit intr-un semi-esec incercand sa se abata de la reteta de “succes” in cazu de fata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s