Blue Valentine


“In my experience, the prettier a girl is, the more nuts she is, which makes you insane.”

Statea demult pe “tusa” si cu ocazia ultimelor posturi il public fiind defapt in ton cu acestea…

Renumitul film Blue Valentine de un dramatism si realism aparte care ne poarta prin universul  perfect in aparenta a celor doi protagonisti.Povestea se desfasoara intr-un ritm lent,o lentoare ce contureaza perfect cele doua personaje excelent interpretate de catre Ryan Gosling si Michele Williams.

Totul se “misca” intre trecut si prezent prin flash back-uri succesiv repetate in descoperirea a ce a mers prost in relatia lor,unde s-a pierdut tot farmecul si entuziasmul de la inceput…

Dar acele mici falii nu sunt perceptibile si nu aflam o cauza principala a tot ce s-a intamplat…si ca sa fiu comic cred ca un Blue Valentine 2 ne-ar furniza mai multe  detalii(cel putin finalu nu sugereaza un “THE END” verosimil) :)).

14 thoughts on “Blue Valentine

  1. Mi s-a parut un film teribil de veridic, si mare pacat e ca intr-adevar asta se intampla si in realitate, people change and they change their expectations. Nu mi-as fi imaginat-o pe ea fiind astfel, la final, dar asa a ajuns..si multe femei fac asta, pentru ca devin din ce in ce mai exigente o data cu varsta sau ‘maturitatea’. Regretabil e ca aceasta pseudomaturitate le face sa piarda clipa, pentru ca-si fac prea multe griji si se gandesc mult prea mult la responsabilitati. They just gotta chill, relax, from time to time. But they never do, and they make their family’s life one living hell.

  2. Film exceptional. Ne rata cum timpul pune presiune asupra noastra si mai ales a sentimentelor. E trist cand vezi cum dragostea moare, cum ceva ce era frumos se stinge.

  3. Am vazut si eu filmul pe la inceputul anului si mi s-a parut o intruchipare aproape perfecta a realitatii. Un cuplu din viata de zi cu zi nu traieste mereu povestile romantice din filmele americane tipice: dragostea initiala se transforma cu timpul in prietenie, una monotona, in care fiecare isi stie locul in casa si atributiile pe care si le-a asumat. Foarte rar apar lucruri noi, poate majoritatea atunci cand unul se simte oarecum vinovat din cauza unor “mici placeri” din afara casniciei.
    La cei din film, momentele de departare au venit, totusi, prea devreme…

  4. Catre sfarsit cand el iese din masina sa caute verigheta pe care o aruncase in iarba si ea iese sa-l ajute, am crezut ca isi vor rezolva problemele. Dar nu e asa de greu de crezut totusi felul in care s-a sfarsit si nici ea nu mi se pare de condamnat, dupa cum spune Bibliophile.
    Mi se pare ca el a renuntat sa mai lupte pentru o slujba buna, liniste, succes, trezie iar odata ce el a renuuntat la el insusi, ei i-a venit usor.

  5. MInunat ! Tin minte ca a fost de ajuns un trailer de 1-2 minute ca sa ma convinga sa ma uit la film si nu-mi pare rau deloc. Chiar ma felicit ca am facut si il recomand tuturor 😀

  6. […] cand n-am mai vizionat o dramedie romantica iar comparatia mai putin adevarata a acestui film cu Blue Valentine m-a facut sa-l vad cu cel mai mare interes. Rezultatul a fost unul deloc pe gustul meu, intreg […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.