127 Hours


“You know, I’ve been thinking. Everything is… just comes together. It’s me. I chose this. I chose all this…..Right, right here. I’ve been moving towards it my entire life. The minute I was born, every breath that I’ve taken, every action has been leading me to this crack on the out surface.”

Drama 127 Hours  bazata pe povestea reala de viata a alpinistului nord-american Aron Ralston(James Franco) si pe cartea acestuia “Between a Rock and a Hard Place” ne prezinta sacrificiile greu de imaginat pe care a fost fortat sa le faca tanarul pentru a scapa cu viata dintr-o situatie-limita petrecuta in anul 2003.

Regizorul Danny Boyle(Slumdog Milionare)prin stilul sau de filmare ne face sa traim cu adevarat alaturi de  protagonist ,  ne aduce o poveste impresionanta despre supravietuire, curaj si tarie de caracter o adevarata lectie de viata in situatii limita,aparent fara nici o iesire.

James Franco are o prestatie excelenta reusind sa scoata in evidenta doua aspecte ale caracterului lui Ralston:in primul rand ca este un aventurier care se increde deplin in calitatile sale si ii place sa riste iar in al doilea rand ca este un tip logic cu sange rece incat sa-si taie propriul brat pentru a scapa cu viata.Daca primul aspect ii aduce probleme al doilea il scapa de ele.

Un film dur ce te lasa sa intelegi ca viata e tot ce ai si nimic, nici chiar propria-ti mana, nu te poate opri s-o pastrezi,te invata ca totul este o lupta continua,ca inainte sa obtii ceva trebuie sa sangerezi luptand…

“This rock… this rock has been waiting for me my entire life. It’s entire life, ever since it was a bit of meteorite a million, billion years ago.”

Advertisements

14 thoughts on “127 Hours

   1. Un tânăr curajos într-o situaţie limită, ajunge să-şi ironizeze soarta într-un show ce oscilează între comic şi tragi-comic.
    Plin de sens, şi poate cea mai memorabilă parte din film.
    Un film senzaţional, pe care l-aş privi şi 127 de ore.

 1. combinatia de caracter despre care ai vorbit tu e specifica la aventurieri. cred ca mai toti de pe discovery sunt ca si Aron numai ca acestia merg rar singuri in aventuri riscante. Filmul e bun si cred ca am sa-l revad (am inteles ca sunt recomandate 2 vizionari)

  1. daca merg mai multi inseamna ca sunt fricosi,asta macar s-o aventurat singur.filmu merita vizionat de mai multe ori,dar nu stiu ce poti sa descoperi cu alte vizionari…

 2. Buna ziua
  Va scriu in speranta unui schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe site-ul http://iasi-city.com iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ
  Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

 3. Filmul mi-a placut foarte mult, a avut mesajul ala “deep” care te face sa te cutremuri… si trecerile dintre real si imaginar au fost absolut superbe. A cam durut, cel putin ultima parte a procesului de “desprindere” dintre stanta si piatra…

 4. mi-a placut la nebunie, desi aveam ceva dubii. Excelent gandit de Boyle. am intalnit, totusi, un contestatar fanatic al filmului asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s