Awakenings


Awakenings(1990) un film de care mi-am adus aminte odata cu revizualizarea „spechului” tinut de Robert de Niro cu ocazia primirii globului de aur (2011) pentru intreaga cariera, unde in urma unui scurt-metraj ce prezenta cele mai importante roluri ale actorului (din Taxi Driver, The King of Comedy, The Gofather  2,The Untochables,Goodfellas,New York,New York etc.) am zarit si imagini din Awakenings.

Avem parte de- o distributie aleasa incepand desigur cu Robert De Niro care alaturi de Robin Wiliams dau viata unor personaje reale bazate pe memoriile doctorului neurolog Oliver Sacks.Daca rolurile interpretate de cei doi le putem clasa ca fiind memorabile,de referinta, la nivel de scenariu avem de-a face cu celebrul Steven Zaillian (Schindler’s List, Hannibal, Gangs of New York,American Gangster etc).

Filmul ne reda o poveste dramatica,emotionanta a unor bolnavi de encefalita din anii 60′ (se pare ca nu aveau tratament pe atunci),printre care se afla si Leonard(De Niro) bolnav inca din tinerete,pe care dr. Sayer(Robin) incerca prin eforturi disperate  sa-i vindece.

Un subiect dur ce ne prezinta cat se poate de real,lupta si resemnarea,reusita si esecul, zugravite  in diferite culori, viata care poate fi de multe ori trista doar pe alocuri cu sanse de izbanda si acelea iluzorii…

Anunțuri

4 gânduri despre „Awakenings

  1. Awakenings e o drama excelenta presarata cu un strop de minune. mi-a placut foarte mult pentru ca subtil a sugerat ca inca suntem departe de intelegerea completa a creierului uman. Williams face unul dintre cele mai bune roluri ale carierei.

    1. si astazi cu o medicina asa de avansata nu ne putem raspunde la toate intrebarile,avem boli pe care nu le putem vindeca iar daca o sa aflam vreun leac o sa-si faca aparitia altele…apreciez mai mult rolul interpretat de Roberto De Niro(mult mai complex). 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s