Rescue Down


Rescue Down un film de razboi,o drama ce ne prezinta povestea adevarata a pilotului Dieter Dengler(Christian Bale),impuscat si luat prizonier in Laos in timpul razboiului din Vietnam.

La prima vedere pare o alta realizare cinematografica cliseica despre razboi avand ca subiect legendarul conflict din Vietnam,dar am toate motivele sa afirm ca nu este asa.Incepand cu actorul Christian Bale care dupa rolul din “The Machinist” face din nou mari eforturi de-a intra in pielea personajelor pe care le joaca(la propriu), sufera o noua transformare extrema prin pierderea in greutate,un sacrificiu fizic peste limite(si nu se opreste aici,il mai putem vedea si in recentul rol din “The Fighter” rasplatit cu un Oscar).

Filmul este o poveste captivanta,despre supravietuire in cele mai grele conditii ce ti le poti imagina,au fost multe filme despre Vietnam dar nimeni nu a oferit o actiune focalizata pe aspectul acesta:supravietuirea in jungla,o teama de moarte la tot pasu,o lupta continua care duce la grave probleme psihologice.Putem vorbi despre curaj,rezistenta si eroism dar totul se rezuma la instinctul primar de supravietuire.

7 thoughts on “Rescue Down

  1. foarte bun filmul. Zahn a demonstrat ca poate fi si altceva decat nataraul din comediile usoare … excelente, dealtfel 🙂 (e unul dintre actorii mei preferati)

  2. da cam l-am omis pe Zahn(de tot 🙂 ) a mai schimbat si el atmosfera intr-un rol radical opus fata de ce l-a consacrat.(chiar nu stiu daca a mai avut roluri de genu )…

  3. steve zahn chiar face un rol incredibil-de multe ori il pune in umbra pe bale! filmul e ok, dar parca asteptam mai mult de la herzog:)

    1. sunt de acord ca a avut o prestatie buna,am pus accent pe rolul lui bale deoarece el s-a sacrificat pentru acest film(de apreciat).de la herzog nu am vazut doar Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s