The Constant Gardener


“Big pharmaceuticals are right up there with the arms dealers… Put $50,000 in the right hands and you can test battery acid as skin lotion.”

The Constant Gardener un film dramatic  a carui actiune se petrece in Kenya pe fundalul unei povesti tensionate de dragoste  intre un diplomat englez(Ralph Fiennes) si o militanta pentru drepturi(activista )(Rachel Weisz) care ajung sa aiba fiecare rolul sau intr-o complicata conspiratie politica cu implicatii in industria farmaceutica.

Regizorul brazilian, Fernando Meirelles, (Blindness,Cidade De Deus) ne ofera un thriller politic dramatic,surprinzand inalte tensiuni la nivel social prin redarea cat mai umana a exploatarii lumei a treia cu trimitere la un fel de post-colonialism in Africa.

Inteligent construit cu o naturalitete si spontainetate marca Meirelles,filmul beneficiaza si de-o interpretare de Oscar a actritei  Rachel Weisz (Oscar si Glob de Aur) completata si de Fiennes ce nu se lasa mai prejos.

Chiar daca la baza filmului sta nuvela “The Constant Gardener” de John le Carré cu un subiect fictiv,asta nu inseamna ca totul este departe de adevar  nu trebui decat sa aruncam o privire in istoria continentului african.

Advertisements

5 thoughts on “The Constant Gardener

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s