The Constant Gardener


„Big pharmaceuticals are right up there with the arms dealers… Put $50,000 in the right hands and you can test battery acid as skin lotion.”

The Constant Gardener un film dramatic  a carui actiune se petrece in Kenya pe fundalul unei povesti tensionate de dragoste  intre un diplomat englez(Ralph Fiennes) si o militanta pentru drepturi(activista )(Rachel Weisz) care ajung sa aiba fiecare rolul sau intr-o complicata conspiratie politica cu implicatii in industria farmaceutica.

Regizorul brazilian, Fernando Meirelles, (Blindness,Cidade De Deus) ne ofera un thriller politic dramatic,surprinzand inalte tensiuni la nivel social prin redarea cat mai umana a exploatarii lumei a treia cu trimitere la un fel de post-colonialism in Africa.

Inteligent construit cu o naturalitete si spontainetate marca Meirelles,filmul beneficiaza si de-o interpretare de Oscar a actritei  Rachel Weisz (Oscar si Glob de Aur) completata si de Fiennes ce nu se lasa mai prejos.

Chiar daca la baza filmului sta nuvela „The Constant Gardener” de John le Carré cu un subiect fictiv,asta nu inseamna ca totul este departe de adevar  nu trebui decat sa aruncam o privire in istoria continentului african.

Anunțuri

5 gânduri despre „The Constant Gardener

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s