Blindness


Blindness un thriller psihologic care exploreaza natura umana,conditia fragila a umanitati,dezumanizarea si un colaps al civilizatiei redat uneori intr-o lumina post-apocaliptica.

Regizorul Fernando Meirelles („The Constant Gardener”) ne aduce un film dur a carui poveste este despre o maladie,o epidemie ce are rezultat orbirea care se abate asupra locuitorilor unui oras.

Se pune accentul pe relatiile inter-umane,pe decadenta omului,o reflectie asupra cat de primitiva poate sa ajunga fiinta umana,de la brutal la grotesc intr-o lupta de supravietuire  ce  duce  la lipsirea totala de orice concepte morale;de aici va rezulta scopul aproape  moralizator al filmului care te implica si te obliga sa reflectezi asupra unor subiecte si situatii mai delicate.

Daca toate acestea nu te-au convins poate distributia isi va spune ultimu cuvant:Julianne Moore,Mark Ruffalo(„Zodiac”),Danny Glover,Gael García Bernal(„Babel”) ,Alice Braga („I Am Legend,” „City of God”).

Anunțuri

13 gânduri despre „Blindness

  1. da, e sub nivelul asteptarilor, demult asteptam o ecranizare dupa saramago, filmul nu-i rau, dar subiectul i-ar fi permis mai multe…spre exemplu m-a enervat f tare o replica schimbata, la un moment dat un caine mananca dintr-un om…mort 😀 si tipa, vazatoare zice (in carte): un caine mananca un alt caine, atunci cand e intrebata de hoarda nevazatoare de ce s-a oprit pe cand in film…nu mai stiu exact cum era, dar oricum replica era total schimbata, n-am inteles de ce :)))

  2. Da, plus ca spitalul nu era organizat in acelasi fel! Sunt multe diferente, dar per total romanul e o capodopera, comparativ cu filmul. Totusi, a fost o ecranizare buna, care a respectat principiile de baza :).

  3. Eu am vazut intai filmul si mi-a placut.
    Apoi am citit cartea si am asociat cumva imaginile din film cu descrierile lui Saramago (poate ca aveam nevoie de asta intr-un fel).
    Apoi am revazut filmul si mi-a confirmat ca, indiferent cat de buna e cartea, filmul este la fel de bun, aducandu-ne elemente noi si personaje interesante. Un film care are meritul sa se ridice spre nivelul cartii (spre deosebire de multe alte exemple)…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s