Sylvia


“Sometimes I feel like I’m not… solid. I’m hollow. There’s nothing behind my eyes. I’m a negative of a person. It’s as if I never – -I never thought anything. I never wrote anything. I never felt anything.”

Filmul biografic “Sylvia” porneste pe urmele legendarei scriitoare americane,Sylvia Plath(interpretata de castigatoarea premiului Oscar Gwyneth Paltrow) si a relatiei dintre ea si poetul Ted Hughes(interpretat de Daniel Craig).Regizoarea neo-zeelandeza ,Christine Jeffs, (“Rain” ,”Sunshine Cleaning”) ne expune o poveste despre dragoste obsesiva,gelozie,pasiune,inteligenta,disperare si depresii un amalgam ce exploreaza sursa creatiei de geniu cercetand dedesubturile conditiei umane,a constiintei unor artisti de mare clasa,de geniu.O legãturã senzualã, volatilã, explozivã între cei care aveau sã devinã doi dintre cei mai influenti scriitori ai secolului al XX-lea.

Interpretarea lui Gwyneth Paltrow in acest film ne arata ca Oscarul pentru “Shakespeare in Love” nu a fost o greseala,sau a fost deoarece rolul din “Sylvia” mi se pare net superior;Paltrow se indentifica perfect in rolul scriitoarei,o interpretare convingatoare.

Pentru o incursiune in lumea oarecum ciudata a unor artistii si a universului lor select,filmul cred ca merita o vizionare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s