Hotel Rwanda


“We’re here as peace keepers, not peace makers.”

Hotel Rwanda un film istoric ce prezinta povestea adevarata a lui Paul Rusesabagina (Don Cheadle) din timpul genocidului din Rwanda unde hutu au inceput sa elimine pe tutsie(deosebirea dintre cele doua “populatii” era defapt numai pe cartea de indentitate; Please don’t let them kill me. I… I promise I won’t be Tutsi anymore.).

Rusesabagina fiind proprietar de hotel olandez  adaposteste peste 1000 de persoane in timpul represalilor,face demersuri pentru o interventie straina dar se pare ca in lipsa unor interese nimeni nu se implica si  se priveste de pe margine toate ororile petrecute in Rwanda anului 1994 unde au murit aproximativ 1 milion de oameni.Cand in anumite tari se intervine odata cu aparitia unui singur motiv(si ala inventat) aici nepasarea este fara limite.

Un film dur,o drama de razboi unde istoria ne invata ca astfel de conflicte nu au disparut si se petrec in locuri unde ar trebui sa existe un progres nu un regres continuu.

Advertisements

5 thoughts on “Hotel Rwanda

  1. film zdrobitor, despre un eveniment pe care l-am trait din fata televizorului, fara empatie … abia apoi am aflat despre amploarea grozaviei …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s