Hotel Rwanda


„We’re here as peace keepers, not peace makers.”

Hotel Rwanda un film istoric ce prezinta povestea adevarata a lui Paul Rusesabagina (Don Cheadle) din timpul genocidului din Rwanda unde hutu au inceput sa elimine pe tutsie(deosebirea dintre cele doua „populatii” era defapt numai pe cartea de indentitate; Please don’t let them kill me. I… I promise I won’t be Tutsi anymore.).

Rusesabagina fiind proprietar de hotel olandez  adaposteste peste 1000 de persoane in timpul represalilor,face demersuri pentru o interventie straina dar se pare ca in lipsa unor interese nimeni nu se implica si  se priveste de pe margine toate ororile petrecute in Rwanda anului 1994 unde au murit aproximativ 1 milion de oameni.Cand in anumite tari se intervine odata cu aparitia unui singur motiv(si ala inventat) aici nepasarea este fara limite.

Un film dur,o drama de razboi unde istoria ne invata ca astfel de conflicte nu au disparut si se petrec in locuri unde ar trebui sa existe un progres nu un regres continuu.

Anunțuri

5 gânduri despre „Hotel Rwanda

  1. film zdrobitor, despre un eveniment pe care l-am trait din fata televizorului, fara empatie … abia apoi am aflat despre amploarea grozaviei …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s