Sucker Punch


“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything.”

Ma pot lauda ca l-am vazut recent la cinema 🙂 si va pot aduce cateva argumente pro de-a fi vizionat dar nu neaparat in cinema.Sa incep cu Zach Znyder,regizorul care a stat la baza filmelor:300,Watchmen(o foarte buna adaptare dupa romanul grafic), Legend of the Guardians:The Owl’s of Ga’Hoole (animatie recenta din 2010) ; si  ajunge sa regizeze in cele din urma recentul lansat Sucker Punch unde vine cu o poveste luată de la zero, inventată chiar de el.

Principalul obiectiv al filmului ar fi acela” de ati lua ochii” cu ajutorul unor efecte speciale ametitoare unde alternează slow motion-ul cu fast motion, pentru un plus de efect, mizează şi pe close-up-uri extreme.Vom gasi elemente  din mai multe filme,legaturi benefice:Babby Doll o “Alice” intr-un Wonderland mult  mai sumbru(actiune petrecuta intr-o Japonie din Evul Mediu,lupte in Primul Razboi Mondial,”I Robot” pe o alta planeta si cativa orci omorati in cautarea dragonului).Pot zice ca are si ceva elemente din Inception datorita a mai multor “straturi” ale lumii imaginate,ale visului.

La nivel de scenariu regizorul ii cam neglijent cu o poveste cam scartaie dar compenseaza din plin cu elementele amintite mai sus oferindu-ne un orgasm la nivelul retinei :)) cu o colana sonora într-o nouă interpretare vizuală a celebrelor Sweet Dreams (Eurythmics), Army Of Me (Björk), I Want It All/We Will Rock You (Queen) etc.   Trailer aici.


Advertisements

7 thoughts on “Sucker Punch

  1. O să-mi placă să vizionez efectele speciale, dar cân d voi realiza că povestea nu are nicio noimă, nicio continuitate logică şi cauzală, o să-mi provoace dezamăgire totală.

  2. deci eu tot trag d sormea sa merem la filmu asta, sa ne amuzam o leaca si nu reusesc domne sa o conving, auzi tu c zice: du-te fato, vrei sa ma duc la cinema si vad vreun sceleart langa mine care in loc sa-si vada d popcorn si nachos face alte treburi in timp ce se uita la parasutele astea cu cojones :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s