Dark City


“Dark City” este un film noir de exceptie,defapt unul dintre cele mai bune ale genului realizat în anii ’90,regizat de Alex Proyas care a stat la baza filmului “The Crow” fiind si scenaristul lui “Kafka” (sa stim cu cine stam de vorba).Intunecat,sumbru dar inteligent construit, filmul ne ofera atat elemente clasice de science fiction cat si elemente psihologice invaluite in mister care ne introduc intr-o lume a experimentelor cu aparitii stranii a simbolistici spiralei,ritualuri de sacrificare si pe langa toate acestea cu incursiuni in mitologie(simbolistica soarelui).

Cu un scenariu mai mult decat original,cu efecte speciale si cinematografie bine concepute intr-o atmosfera intunecata care  face din acest film o experienta cinematografica unica fiind considerat de multi un film-cult(pe buna dreptate).

Ca fapt divers se spune ca acest film a “furnizat” cateva idei renumitului film “The Matrix” (1999) lansat dupa un an de la aparitia lui “Dark City”(1998).

Advertisements

4 thoughts on “Dark City

  1. Dark city e sf meu preferat. L-am descoperit acum vreo 10 ani pe HBO. Ideea unui oras fara iesire, a unui loc fara amintiri in care “destinul” se joaca in fiecare seara cu locuitorii m-a incantat enorm. Din pacate asemenea sf-uri apar rar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s