Adaptation(Hotul De Orhidee)


Regizorul Spike Jonze si scenaristul Charlie Kaufman sunt cei care stau la baza   filmului de succes „Being John Malkovich”.Cei doi prezinta acum Adaptation(„Hotul de Orhidee”),o drama combinata cu elemente de comedie cat se poate de original,unde avem drept erou un scriitor disperat,care sa hotaraste sa intre in lumea imaginara a scenariului sau care se chinuie sa-l adapteze.Ideea pare a fi grozava, asta cel putin pana in momentul in care realitatea începe sa se impleteasca cu fictiunea in modurile cele mai neasteptate.In ciuda succesului de care s-a bucurat datorita primului sau scenariu( “Being John Malkovich”), Charlie Kaufman (Nicolas Cage) este indoielnic, atât in ceea ce priveste cariera cat si in legatura cu  viata sa de zi cu zi. Atunci când este angajat ca sa adapteze „Hotul de Orhidee” scrisa de Susan Orlean(Meryl Streep), o carte care povesteste intamplarile lui John Laroche (Chris Cooper), un horticultor fanatic, este uimit de sansa care i se oferã.Cu o asemenea distributie care ia a adus 3 nominalizari la Oscar(cel mai bun actor,cel mai bun scenariu adaptat,cea mai buna actrita in rol secundar) si un premiu Oscar si Glob de Aur la cel mai bun actor secundar:Chris Cooper;acest film  are de toate incepand cu jocul actoricesc de prima clasa,scene remarcabile si nu in ultimul rand un scenariu inovativ,surprinzator.

Anunțuri

3 gânduri despre „Adaptation(Hotul De Orhidee)

    1. Dap, ca orice film cu scenariu de Kaufman, este unul excelent, dar nu in sensul conventional. Recomand celor ce au vazut si placut un film de Kaufman sa le vada neaparat si pe celelalte (Beeing John Malkovich, Eternal Sunshine… , si mai ales Synecdoche, New York).

      Apropo, s-ar parea ca perechea Spike Jonze – Charlie Kaufman se pregatesc sa lucreze la un nou film, ceva gen satira politica. Viitorul suna bine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s