Agora


Agora este al doilea film in limba engleza a regizorului Alejandro Amenábar dupa pelicula „The Others”.Prin Agora, Amenábar reuseste sa recreeze conflictele din Alexandria secolului 4 in paralel cu povestea legendarei femei astronom si filozof Hipatia (Rachel Weisz) închisă între zidurile bibliotecii din Alexandria, şi a luptei ei pentru salvarea înţelepciunii lumii vechi de valul distrugător al noilor credinţe, printre care însuşi creştinismul, care bântuie străzile Alexandriei.

Amenábar  greşeşte intr-o oarecare masura arătându-ne cu degetul vinovaţii, încercând să ne manipuleze practic concluziile cu privire la ce s-a întâmplat atunci.Dar eu văd această manipulare ca fiind una pozitivă mai ales atunci cand reprezentantii bisericii catolice din Italia au mizat pe interzicerea filmului(inseamna ca a atins ceva corzi sensibile).Să reflectăm la cât de toxice sunt intoleranţa, ignoranţa, prostia, fanatismul, ura şi suprimarea dreptului la exprimare.

Anunțuri

12 gânduri despre „Agora

  1. ei ei!partea cu bis catolica nu prea mio placut.sunt niste evenimente care sau petrecut in acea perioada……..da de fapt noi nu stim exact in ce conditii!!!!!!!!cat despre ceiu vinovati…….trebuie sa ne mai gandim…….totusi este un film si regizorul se poate juca cum vrea el cu personajele!

    1. regizorul a inclinat balanta pro stiinta si anti crestinilor fanatici care au incercat sa se impuna ajungand sa distruga numai paganismul ci si edificiile acestora are erau de-o certa valoare..

  2. cum a cantat ala in teatru chiar ca o inteleg de ce nu s-a casatorit Hipatya cu el 😀 a fost ok filmul(daca nu scoatem evenimentele petrecute din context), dar cum se TERMINA filmul?????:))

    1. :)) chiar nu imi aduc aminte cum a cantat nu ca ar conta.si cum ar fi acuma sa zic finalu,s-ar pierde tot farmecu.dar iti dau un indiciu:care ii pedeapsa pentru cele acuzate de vrajitorie? 😉 se pare ca in viziunea crestinilor de atunci Hipatia era doar o vrajitoare ;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s